Roskilde Cykle Rings 45-årige Bernhard Franzpötter var med helt i top blandt banesprinterne på den halve alder.

Roskilde Cykle Rings 45-årige Bernhard Franzpötter var med helt i top blandt banesprinterne på den halve alder.

Bronze blandt de unge løver

Bernhard Franzpötter en hundrede del fra verdensrekorden

Af
Jeppe Olsen

Roskilde Cykle Rings 45 år gamle ræv, Bernhard Franzpötter, gav i torsdags de unge løver kamp til målstregen på cykelbanen i Ballerup.
Allerede i DM-sprintens indledende fase beviste han, at der var diamanter i benene. Under kvalifikationen tordnede Franzpötter sin 200-meter med flyvende start af i ny personlig rekord på 11,11 sekunder.
Den heftige tid var næsthurtigst blandt de startende seniorryttere ryttere kun overgået af den regerende danmarksmester Kasper Jessen fra Kolding BC.
Tiden var i samtidigt kun en hundrededel fra den gældende verdensrekord i Bernhard Franzpötters egen aldersklasse.

Tredjebedste i DK

Veteranen fra Roskilde forsatte med at mose de unge aspiranter, da vind eller forsvind-duellerne gik i gang på velodromen. Snart var Franzpötter fremme ved semifinalen til en match mod den nybagte danske sprint-mester i junior-klassen.
Roskilde-rytteren vandt foran mange måbende ansigter første heat over DBCs Thore Bratberg. Men måtte se sig slået i de næste to kørsler.
I bronze-kampen fik han til gengæld skovlen under Marc Rasch Jensen og kunne slutteligt træde op på podiet og lade sig hylde som Danmarks tredjebedste banesprinter.

Overvejer VM-deltagelse

- Når vi sammenligner dåbsattester, kan jeg ikke klage. Men jeg havde meget gerne vundet semifinalen. Det var mit mål at udfordre den seksdobbelte danske mester Kasper Jessen i den for mig ultimative finale, siger Roskilde-rytteren.
Han er nu begyndt at se på en langsigtet plan mod at stille op ved VM for veteraner. Et stævne på cykelbanen i Manchester til oktober.
- Fysisk er jeg god nok til at begå mig blandt de jævnaldrende internationale ryttere. Men jeg mangler løbsserfaring, og derfor vil jeg nok se mig om efter nogle starter i Tyskland, hvor banesprint er et langt større satsningsområde, end herhjemme.

null

Publiceret 03 January 2011 11:30