I dagene omkring nytårsaften var Æblehaven og Rønnebærparken hårdt plaget af ildebrande. (Foto: Erling J.)

I dagene omkring nytårsaften var Æblehaven og Rønnebærparken hårdt plaget af ildebrande. (Foto: Erling J.)

Flammerne danser nytåret ind

Ikke mindre end fem gange måtte brandvæsnet ud for at slukke brande i Æblehaven og Rønnebærparken

Af
Af Henrik Wanscher

Det startede rimelig uskyldigt torsdag 30. december omkring middag i Æblehaven, hvor brandvæsnet var nødt til at kigge forbi Æblehaven for at slukke en brand, som man antager er foresaget af cigarretskodder.

Farlig leg

Nytårsaftensdag lidt efter middag forsvandt uskylden med en omgang nye flammer, der bed sig fat i en container i Rønnebærparken. Denne gang var der ikke nogen umiddelbar naturlig grund til ilden. Brandvæsnet fik hurtigt has på flammerne, men de måtte vende tilbage tre gange yderligere i løbet af aftenen for at slukke nye brande.

Måske et mønster

Politiet antager, at brandene er påsat, men kan ikke sige, om de hænger sammen med den stribe af container- og skurbrande, der har hærget området tidligere på året. - Nu er vi i gang med at undersøge episoderne, og så må vi se, hvad det giver, siger kommunikationsmedarbejder for Midt- og Vestsjællands Politi Jan Lauritzen og fortsætter. - Hvis der er tale om brande, som er antændt med fyrværkeri, så tror jeg ikke, at der er sammenhæng med de andre brande. Så tror jeg nærmere, der tale om de sædvanlige dumme drengestreger, vi desværre ser hvert år, Jan Lauritzen fortæller, at politiet indtil videre ikke har nogle mistænkte, men at sagerne og eventuelle mønstre vil blive undersøgt nøje. hew@roskildeavis.dk

Publiceret 03 January 2011 10:30