Igen i år har der været handlet mange gavekort til Køges butikker. (Arkivfoto: JCJ).

Igen i år har der været handlet mange gavekort til Køges butikker. (Arkivfoto: JCJ).

Gavekortsalget i Køge rundede de 6 millioner kr.

2010 gav en stigning på 9 procent i forhold til året før.

Af
Per Møller

Igen i 2010 satte salget af Køge Handelsstandsforenings gavekort rekord. Og det endda med en rigtig flot stigning på 9 procent i forhold til 2009.
Salget af det elektroniske gavekort, der forhandles hos Køge Turistbureau, Vestergade 1 i Køge, rundede i 2010 de 6 millioner kr. Ialt blev der solgt gavekort for 6.078.200 kr. - en stigning på næsten en halv million kroner i forhold til året før, hvor der ialt blev solgt gavekort for 5.584.201 kr.
- En stigning på 9 procent i forhold til 2009 må siges at være rigtig flot alt taget i betragtning, siger Kirstine Christiansen fra Køge Turistbureau til Lørdagsavisen.dk.
Normalt er december måned den travleste periode på året hos Køge Turisbureau med hensyn til gavekort salg. Det har det også været i 2010, men i modsætning til tidligere år, var lillejuleaftensdag den 23. december ikke julemånedens mest hektiske dag på kontoret.
- Det virkede som om folk havde fået købt deres gavekort i god tid op til den netop afsluttede jul. Selvfølgelig var der travlt den 23. december - men ikke i forhold til de tidligere år, fortæller Kirstine Christiansen.
På Køge Handelsstandsforenings kontor glæder man sig også over det flotte resultat.
- Fra banken har vi netop fået en opgørelse over antallet af gavekort i 2010 - nemlig 12.499, og det er en rimelig stor stigning i forhold til året før, hvor vore gode samarbejdspartnere i Køge Turistbureau langede 8.500 gavekort over disken, siger koordinator Ursa Maasbøl, Køge Handelsstandsforening.
Det giver et gennemsnit på 486 kr. pr. solgt gavekort.
Omsætningen har været nærmest eksplosivt stigende de seneste år. I 2005 blev der solgt gavekort for 3.7 millioner kr. - så på fem år er årsomsætningen steget med ca. 2,3 millioner kr. - eller mere end 450.000 kr. i gennemsnit pr. år.
Med omsætningen på over 6 millioner kroner ligger Køge endnu engang med i den absolutte top over salg af gavekort i Danmark. En ordning som langt over 100 Køge-butikker er med på.
Læs mere om Køges populære gavekort på www.koegehandel.dk.

Publiceret 03 January 2011 17:15