”Køge og medierne”

Borgmester Marie Stærke har gentagende gange fremhævet det imponerende i, at Køge er den 17. mest omtalte by i Danmark.
Det er næppe så overraskende, da Køge er placeret på en 18. plads med hensyn til indbyggetallet.
Nogle vil hævde, at en omtale altid vil være godt. Det kan man sætte spørgsmålstegn ved, da landsomtalen af Køge formodentlig vil falde ud til den negative side.
Her kan jeg blot indenfor det sidste år nævne uheldige forhold som vandforurening, en kommune med en svag økonomi, debat om skolelukninger, urent trav omkring Niels Gisli, som forlod Socialdemokraterne, ledende embedsfolk, der har modtaget meget gyldne håndtryk, byfester med kaos i økonomien, fyring af toiletdamerne i Nørregade, planer om lukning af Herfølge Svømmehal for offentligheden,  en mulig etablering af p-pladser på et af de få grønne områder i Køge: Lovparken, samt problemer omkring havnebyggeriet. 
På den positive side er der udnævnelsen af Køge som landets bedste handelsby og etablering af det store sygehus i Køge.
Jeg vil stille mig stærkt tvivlende omkring fordelen med etableringen af jernbanen langs motorvejen og med den udvikling, der kan ligge i dette projekt, hvor Marie Stærke igen vil føre den stærkt miljøskadelige kombiterminal på banen. Stærke forsvarer denne som en fordel for miljøet. Det er uhørt med en sådan udtalelse, da miljøbelastningen vil være en katastrofe for Køge og omegn.
Borgmesteren har således ikke lyttet til de stærke lokale kræfter fra landsbyerne, som tager stor afstand fra dette monster projekt.
Det er mit klare indtryk, at Marie Stærke ønsker udvikling i form af beton, støj og lys og intet tænker på det grønne miljø, der bliver indskrænket dag for dag i Køge Kommune.
Hvis det stod til Marie Stærke ville Køge Ås nok omdannes til et jernbaneområde med et storcenter!
Det er mit håb, at Thomas Kielgast kan bringe mere fornuft ind i borgmesterkontoret i sin vikarperiode.
Det store spørgsmål er dog, om det er Thomas Kielgast (TK), som trækker i trådene eller et andet ledende medlem af Socialdemokraterne med samme initialer!
God nytår  for et grønt Køge.

Publiceret 03 January 2011 15:15