Ros til statsministeren

Hvor var det befriende at lytte til statsministerens nytårstale i år. Endelig tager han fat i noget, som ikke er ønskværdigt, men som er absolut nødvendigt for at rette op på dansk økonomi – reformer, herunder af efterlønnen. Det var en virkelig god tale, som kan give noget optimisme, hvis de borgerligere partier ellers tør stå ved behovet for reformer.
Jeg har hørt rigtig mange i min omgangskreds, som forsvarer efterlønnen og kritiserer enhver tanke om at ændre på ordningen. Det interessante er dog, at rigtig mange af dem er over 50 år, og de vil ikke komme til at mærke store ændringer.
Nej, det er min generation, som kommer til at blive ramt af reformerne, og derfor bør det være min generation, som bliver hørt i den kommende debat. Uden reformer bliver vi alle alt for dårligt stillet, og det vil ikke være muligt at opretholde den danske velfærd.
Med reformer er der håb om, at velfærden bliver for dem, som har behov, og ikke for dem, som sagtens kunne klare sig selv. Min generation har for længst fået at vide, at vi må indstille os på at arbejde, så længe vi overhovedet er i stand til det.
Vi er ikke sikre på, at der i fremtiden findes så mange offentlige ydelser, som der gør i dag, så vi er parate til at arbejde det længere for forhåbentlig at have en velfærd for vores børn, vores forældre og for os selv, som gør det værd at leve i Danmark. Der er brug for flere på arbejdsmarkedet, og derfor skal efterlønnen ændres.
Hvis regeringen taber valget, bliver det ikke pga. omtalen af efterløn, men alle de andre dårlige sager, der har været det sidste år.
Så bliver det i stedet Helle Thorning, som får et gigantisk problem med at løfte den danske økonomi. Men jeg tror stadig på, at der er et borgerligt flertal i Danmark, hvis der bliver ført borgerlig politik. Så godt nytår og god valgkamp!

Publiceret 03 January 2011 08:30