Køge - en eftertragtet by at start
rte nye butikker. (Arkivfoto: JCJ).

Køge - en eftertragtet by at start rte nye butikker. (Arkivfoto: JCJ).

Her vil danskerne helst starte nye butikker

København rykker fem pladser frem og Horsens falder fem pladser ned på indekset over de 25 mest populære butiksbyer

Af
Søren Dam

BUTIKSBYER: Top tre indtages af Taastrup, Hillerød og Roskilde. Horsens, Esbjerg og Hjørring er månedens bundskrabere. København stormer fem pladser frem til en 9 plads og Horsens falder fem pladser tilbage til en 23 plads over populære butiksbyer.
Det viser det månedlige popularitetsindeks fra www.Storematcher.com, som omfatter de 25 største byer i Danmark. Opgørelsen baserer sig på de mere end 1000 aktive søgninger efter butikslokaler, der var på butiksportalen den 10. november. Opgørelsen tager højde for forskellene i byernes befolkningsstørrelse.
- En række byer er faldet i popularitet siden oktober: Udover Horsens, som er i frit fald, ser vi de mest markante fald hos Viborg, der falder to pladser tilbage til en 15 plads, og Slagelse, der falder to pladser tilbage til en 13. plads. Derudover falder Køge, Helsingør, Silkeborg, Kolding, Århus og Randers alle en enkelt plads tilbage, siger Thomas Barfod.

En række byer viser gode positive takter:

- Udover København, som tager et tigerspring frem, ser vi de mest positive ændringer hos Fredericia, der rykker 3 pladser frem til en 14 plads, Sønderborg, der rykker 3 pladser frem til en 18 plads og Holbæk, der rykker to pladser frem til en 4 plads, fortæller Thomas Barfod fra Storematcher.com.
- Derudover rykker Herning, Aalborg og Odense alle en enkelt plads frem, siger Thomas Barfod.
- På Fyn er Svendborg med en 7 plads stadig den mest populære by, set ifht Odense som ligger på en 22 plads i indekset, siger Thomas Barfod.
I Jylland er Silkeborg med en 9 plads den mest populære by, hvor større byer som Aarhus og Aalborg ligger på en 17 og 22 plads?, fortæller Thomas Barfod.
- Den mindst populære by på Sjælland er stadig Slagelse, som i november falder yderligere i popularitet, siger Thomas Barfod.
- Taastrup, Hillerød og Roskilde er med en 1, 2 og 3 plads månedens vindere, mens bundskraberne er Horsens, Esbjerg og Hjørring som har en 23, 24 og 15 plads i indekset, siger Thomas Barfod.
På Storematcher.com laver butiks-lejere annoncer for deres butiksønsker, således at udlejerne kan kontakte dem med relevante lejemål.
På den baggrund kan de geografiske søgninger efter nye butikslokaler gøres meget præcist op.

Publiceret 09 January 2011 12:00