Stine Hjelm Jacobsen og Martin Bøge Pedersen er duoen bag Eletric Lady Lab, som på mandag udgiver deres første album med titlen 'Wondering'. (Foto: Isak Hoffmeyer).

Stine Hjelm Jacobsen og Martin Bøge Pedersen er duoen bag Eletric Lady Lab, som på mandag udgiver deres første album med titlen 'Wondering'. (Foto: Isak Hoffmeyer).

Lokal duo udgiver sit første album

Electric Lady Lab fra Køge er efter et succesfyldt 2010 klar med det første album, som udgives i morgen, mandag den 10. januar.

Af
Martin van Dijk

Hvis du tunede ind på DR lørdag aften for at se det store show Sport 2010, så ville du også have set den lokale duo Eletric Lady Lab, som stod for en del af den musikalske underholdning.
Duoen, som består af Martin Bøge Pedersen og Stine Hjelm Jacobsen, havde stor succes sidste år med singlen 'You and me', som blev spillet flittigt på diverse dansegulv og radiostationer. Faktisk så flittigt at de blandt andet toppede Itunes-listen for de mest downloadede sange, og sangen blev også kåret til årets største hit på Radio Viborg.
Så der er ingen tvivl om, at der med rette er store forventninger til det kommende album fra Eletric Lady Lab. Et album som er ude i morgen, mandag den 10. januar, og som har fået titlen 'Flash'. Albummet er indspillet i henholdsvis Køge og København.
-Det foregår sådan, at vi indspiller alle Stines vokaler i København, og så tager jeg dem med hjem og redigerer og mixer det i Køge . Nogle af numrene er skrevet, da jeg boede i Las Vegas men er så blevet produceret færdigt her i Danmark, siger Martin Bøge Pedersen.

Ned i blenderen

Inspirationen til numrene på albummet er hentet fra en bred vifte af kunstnere, som har præget hitlisterne igennem de seneste årtier, og det kan også godt høres på albummet.
-Folk kan forvente sig et popalbum inspireret af 80'er, 90'er og nutidig pop. De tre årtier ned i en blender og BUM ! Electric Lady Lab. Inspirationen kommer fra bands som Depeche Mode, Cyndi Lauper, Kim Wilde, Eurythmics og Kate Bush.
Men også dancemusikken fra 90'erne som SNAP og KLF er store inspirationskilder, siger Stine Hjelm Jacobsen og Martin Bøge Pedersen

Mere på vej

Arbejdsprocessen frem mod det kommende album har været hurtig og effektiv, men samtidige meget givtig for den lokale duo, som selv er meget tilfredse med resultatet. Faktisk så tilfredse, at der formentlig kommer masser af andet musik fra deres hånd.
-Vi føler virkelig, at vi har fundet ind til kernen i Electric Lady Lab i vores arbejde omkring albummet. Vi startede jo for kun halvanden år siden og kom fra hver vores verden. Men begge med stor kærlighed for god pop musik. Vi startede bare med at skyde løs og lave numre uden en egentlig retning, men så efter udgivelsen af singlen 'You & Me' begyndt der at danne sig et Electric Lady Lab univers, som vi så har rendyrket, og vi arbejder stadig på nye numre. Også selvom pladen er færdig og udkommer på mandag.
Vores samarbejde har skabt en enorm energi og inspiration iblandt os, som vi føler er i rivende udvikling. Så hvorfor stoppe!!? Måske vil der komme et par numre mere på albummet i udlandet.
Hvem ved. Vi laver bare musik, så længe vi kan komme op med nye fede numre, siger Stine Hjelm Jacobsen og Martin Bøge Pedersen.

Publiceret 09 January 2011 13:15