Den japanske haiku-tradition kombineres med nye strømninger i de snapshots, teatret Cantabile 2 viser i Ishøj Kultur Café. PR-foto.

Den japanske haiku-tradition kombineres med nye strømninger i de snapshots, teatret Cantabile 2 viser i Ishøj Kultur Café. PR-foto.

Japanske snapshots på teatret

Den anmelderroste forestilling ”Haiku” kan opleves den 29. januar i Ishøj Kultur Café. Sensuelle, sanselige snapshots inspireret af lyrikken

Det internationale performanceteater Cantabile 2 fra Vordingborg er taget på vinterturné i Danmark. Den 29. januar klokken 17 gør de holdt i Ishøj, hvor deres anmelderroste forestilling ”Haiku” spiller.

Små sanselige snapshots
Haiku er små japanske naturdigte, der handler om alt det, man kan opleve med sine sanser. Med kun ganske få ord og simple vendinger beskriver digtene dybe stemninger, følelser, lyde og syn. De foregår i nuet, hvor de fanger og fastholder situationer som små snapshots.

I en drømmeagtig forestilling stiller tre kvindelige performere det nøgne menneskes fysiske og mentale essens til skue. Den sceniske komposition består af rå, detaljerede snapshots, der kædes sammen i et sensuelt og sanseligt univers.
Inspiration fra Japan
Forestillingens grundstemninger og visuelle udtryk er hovedsageligt hentet i den japanske kultur. Ud over haiku-traditionen har nye subkulturelle fænomener som suicide pacts og goth-lolita-mode leveret næring til Haikus forunderlige univers.

Den drømmeagtige struktur er også inspireret af den japanske forfatter Haruki Murakami, der i sine romaner kombinerer drømme med fiktiv virkelighed. Murakami afprøver sin læser, som aldrig kan være sikker på, hvornår dét der fortælles er en drøm og hvornår, det er en konkret hændelse i romanen.

På samme måde udfordrer ”Haiku” sit publikum og leger med oplevelser og opfattelser af drøm og virkelighed. Billetter kan købes via billetlugen.dk.

Publiceret 12 January 2011 09:12