Servicebussen vil bestå, men ikke i den form den har haft de seneste år. Den har været for dyr. Foto: Ishøj Kommune

Servicebussen vil bestå, men ikke i den form den har haft de seneste år. Den har været for dyr. Foto: Ishøj Kommune

Kommunen kører bussen

Servicebus-ordning overtages af kommunen

En servicebus, der kørte med i gennemsnit kun fem passagerer pr. tur viste sig at være for dyr, da der i efteråret skulle spares overalt i kommunen. Men spareplanen har medført kritik fra pensionister, der frygter, at de ikke kan komme til og fra Ishøj Bycenter, når servicebussen nedlægges 17. april i år.
Ifølge borgmesteren er der dog intet at være nervøs for. Servicebussen bliver nemlig afløst af et nyt kommunalt kørselstilbud. Ishøj Byråd har sendt et forslag i høring, som blandt andet indeholder fem ugentlige afgange til og fra Ishøj Bycenter. Forslaget indeholder også  transport af skoleelever til og fra Ishøj Skole. Det betyder en besparelse på en lille halv million kroner i forhold til den gamle ordning.

”Der er ingen, der behøver at frygte, at der ikke kommer en god ordning som afløser for den gamle," siger borgmester Ole Bjørstorp. "Det nye forslag er sendt i høring i blandt andet seniorrådet og handicaprådet, og dem vil vi lytte til, når det endelige forslag skal skrues sammen. Det skal fortsat være sådan, at de der virkelig har behov for det kan benytte sig af en servicebus helt gratis,” fortæller borgmesteren, som også oplyser, at der vil blive holdt et borgermøde om ordningen, inden høringsfristen udløber 9. februar.

I det nye forslag får bussen følgende stoppesteder efter den 17. april: Kærbo, Vejledalen, Åparken, Vejleåparken/Strandgården og Ishøj Bycenter. Skal man fra og til området på stranden, skal man ringe og lave en aftale med telebussen. Der vil man få halvanden time til rådighed i bycentret, inden bussen kører hjem igen.
Forslag til ny køreplan for ture til Ishøj Bycenter

· Kærbo kl. 10 – Ishøj Bycenter kl. 10.10 · Vejledalen kl. 10 – Åparken kl. 10.10 – Ishøj Bycenter kl. 10.20 · Telebus, stranden kl. 10.30-10.45 – Vejleåparken/Strandgården kl.10.55 – Ishøj Bycenter kl. 11 · Ishøj Bycenter kl. 11.50 – Vejledalen kl. 12 – Åparken kl. 12.10 · Ishøj Bycenter kl. 12.30 – Kærbo kl. 12.35 – Vejleåparken/Strandgården kl. 12.45 – Telebus, stranden kl. 13.

Publiceret 12 January 2011 09:05