En af dem, der har fået hjælp af kommunen er Finn Nielsen, der i 16 måneder har kæmpet for at få en lejlighed uden svamp.

En af dem, der har fået hjælp af kommunen er Finn Nielsen, der i 16 måneder har kæmpet for at få en lejlighed uden svamp.

Svampesager strømmer ind hos kommunen

Roskilde Kommune modtager flere og flere sager om svamp. På få år er sagerne vokset fra en til omkring 40 sager om året i kommunale og private udlejningsboliger, fortæller sagsbehandler Kim Petersen.
- Når folk henvender sig til os, går vi altid ud og undersøger sagen, siger Kim Petersen. Han forklarer, at normalt kommer kommunen kun ud til lejere i Boligselskabet Sjælland, når der er noget, der er gået skævt i sagen.
- Det er yderst sjældent, at det sker, generelt har jeg den opfattelse, at boligselskabet tager den slags sager meget seriøst. Der er helt klart sket en udvikling her. Før i tiden kunne lejerne godt forvente at blive afvist flere gange, men det sker normalt ikke mere, siger Kim Petersen.
Han forklarer, at i Finns sag var en af hans tre lejligheder blevet undersøgt flere gange uden, at man havde fundet svamp.
- Det kan sagtens ske, da det kan være svært at finde svampen, der kan gemme sig mange steder, siger Kim Petersen.
ag

null

Publiceret 12 January 2011 11:00