Rune Roepstorff fra Slagteriskolen foran det gamle, gule stuehus på Maglegård, der har givet navn til hele kvarteret med Roskildes store erhvervsskoler. (Foto: Erling J. Pedersen)

Rune Roepstorff fra Slagteriskolen foran det gamle, gule stuehus på Maglegård, der har givet navn til hele kvarteret med Roskildes store erhvervsskoler. (Foto: Erling J. Pedersen)

Måltidets hus på Maglegård

Det nye center for udvikling af fødevarer og gastronomi skal starte i det gamle stuehus

Af
Af Torben Kristensen

Måltidets hus, eller Mad X, der nu skal til Roskilde, får sit første hjemsted i Maglegårds gamle stuehus, der skal sættes i stand til formålet. Lederen for Slagteriskolens kommunikations-afdeling, Rune Roepstorff – ja, han er nevø til Helsingørs og håndboldlandsholdets berømte spilstyrer – har ansvaret for samarbejdet med den nye institution. Roepstorff har en baggrund som uddannet tømrer og har siden læst til cand. mag. i Filosofi og Socialvidenskab på RUC. Han er samtidig medlem af Gastronomisk Akademi, sammen med bl.a. Price-brødrene og Claus Meyer. - Stillingen som direktør slås nu op. Når han eller hun er udpeget, skal vedkommende ansætte de første medarbejdere, der i begyndelsen bor på Slagteriskolen, mens det gamle forfaldne stuehus nu skal gøres klar til indflytning, fortæller Roepstorff.

Passende monument

Kommunikationschefen fra Slagteriskolen synes, det er meget passende, at det kulinariske center placeres netop på Maglegård som et passende momument. - Vi har fundet gamle billeder, hvor man kan se, at den daværende ’knald-proprietær’, der sad på ejendommen i 50’erne havde en flot allé ned ad Maglegårdsvej, direkte med retning mod Roskilde Ring og Domkirken. - Han lod gårdens stuehus udsmykke med sjove tårne og krummelurer. Det var ikke så småtskårent. - Dengang havde gården langt over 100 tønder land. På de jorder ligger nu Slagteriernes Forskningsinstitut, Slagteriskolen, BEC, Teknisk Skole, Handelsskolen og Dyrskuepladsen. - Lige her har man sørget for den udvikling, der har bragt danske fødevare-industri så langt som i dag. Nu kommer Måltidets Hus så og skal bringe os videre. Rune Roepstorff forklarer, hvordan det nye center skal samarbejde med de store nabo-arrangementer Festival og Dyrskue. - På festivalen kan man overfor et internationalt publikum afprøve mange nye ideer. I løbet af den uge, musikfestivalen varer, bliver der jo serveret over 3 mio. måltider ude på pladsen. - En del af dem går til mere end 400 journalister fra mange lande, og deres reaktioner kan vi også bruge. På Fællesdyrskuet kommer over 80.000 gæster i løbet af tre dage, og blandt dem er mange børnefamilier. - Det kan også give os værdifulde erfaringer i det nye madcenter, mener Rune Roepstorff. tk@roskildeavis.dk

Publiceret 13 January 2011 09:00