Karleholdet fra Greve Idræts Forening 1904

Karleholdet fra Greve Idræts Forening 1904

Museet samler dine minder ind

Indsamlingsdag på Greve Museum

Vil du være med til at skabe Greves historie? Søndag d. 23. januar mellem kl. 14-16 inviterer Greve Museum kommunens borgere til indsamlingsdag. Temaet for indsamlingen er idræt i Greve Kommune. Museet håber at borgerne vil hjælpe med at bevare idrættens historie ved at indlevere fotos, genstande og arkivalier enten som foræring eller lån, der knytter sig til idrætslivet i Greve Kommune.

Idrætsforeningerne i Greve Kommune
Den første idrætsforening i Greve Kommune var Carlslunde-Carlstrup Skyttelaug, som blev dannet i 1866. Foreningen eksisterer stadig og hedder i dag Karlslunde Idrætsforening (KIF). Sideløbende med KIF opstod der tilsvarende gymnastik- og idrætsforeninger i sognekommunerne Greve-Kildebrønde og Tune, disse foreninger er i dag kendt som henholdsvis Greve Idrætsforening (GIF) og Tune Idrætsforening (TIF).

I dag er der ca. 80 registrerede idrætsforeninger ud af i alt ca. 124 registrerede foreninger i Greve Kommune. Hertil kommer et sikkert stort ukendt antal selvorganiserede idrætsudøvere.
Siden de første idrætsforeninger under beskedne forhold opstod i Greve Kommune for mere end 100 år siden, er idrætslivet således vokset til at blive den vigtigste fritidsbeskæftigelse i kommunen. Næsten alle borgere har uanset alder på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med idrætsforeningerne i Greve Kommune, og i dag står idrætten markant placeret i borgernes bevidsthed. De lokale idrætsforeninger er på den måde blevet en del af Greve Kommunes identitet.
Taktiktavler og spilletrøjer
Greve Museum vil gerne udbygge sin samling af genstande, arkivalier og fotos fra idrættens virke i Greve Kommune for at dokumentere og bevare denne vigtige historie.
Det kunne f.eks. være genstande som idrætstøj, fodboldstøvler, gymnastiksko, sports- og idrætsrekvisitter som eksempelvis tennis- og badmintonketsjere, taktiktavler, musikbånd fra gymnastikopvisninger, bolde fra boldspillene, sportstasker, gymnastikredskaber, faner, pokaler og vimpler, medicintasker osv.

Allerede til efteråret vil Greve Museum slå dørene op for en særudstilling om idræt, og derfor håber museet meget på at så mange som muligt vil bidrage til at idrættens historie kan formidles gennem både fotos, arkivalier og genstande i udstillingen. Museet er også interesseret i at låne, hvis ikke man ønsker at give helt slip på de gode minder.

Publiceret 14 January 2011 08:18