Magnus Koch Jensen blev den bedst placerede dansker i den ældre gruppe ved finalen i Øresunds Solist i 2010. Han fik 2. prisen for unge i aldersgruppen 17-20 år. Foto: Hans Mathiasen.

Magnus Koch Jensen blev den bedst placerede dansker i den ældre gruppe ved finalen i Øresunds Solist i 2010. Han fik 2. prisen for unge i aldersgruppen 17-20 år. Foto: Hans Mathiasen.

Otte danske talenter til finalen i Øresunds Solist

Otte danske talenter gik videre til finalen, da Ishøj Kulturskole afholdt den indledende danske konkurrence i ”Øresunds Solist 2011”

Når der er finalekoncert i Malmö 20. marts kæmper otte unge danske musikere med om titlen som årets Øresunds-solist. Fredag og lørdag 7. og 8. januar blev den danske runde af konkurrencen ”Øresunds Solist 2011”  afholdt, og otte talenter gik videre.
Konkurrencen arrangeres af Ishøj Kulturskole og afvikles for ottende år. Kulturskolen havde selv seks deltagere med, men desværre klarede de ikke det hårde udskilningsløb.

Formålet med konkurrencen er at styrke indsatsen overfor særligt talentfulde børn og unge ved at give de unge musiktalenter mulighed for at dyrke deres talent på et professionelt plan samt virke som forbillede for andre børn og unge.

70 strygere og blæsere
I den indledende danske konkurrence deltog cirka 70 unge strygere og blæsere under 20 år.  De erfarne dommere var enige om det meget høje musikalske niveau blandt de unge musikere.
Den 22. januar holdes den tilsvarende svenske konkurrence i Lunds Kulturskola. Her deltager lige så mange svenske unge. Ved hver af de to konkurrencer udvælges otte deltagere fra Danmark og otte deltagere fra Sverige, som kommer med i semifinalen og finalen i årets Øresunds Solist.
Ved den indledende danske konkurrence blev følgende deltagere valgt til at gå videre:

Aldersgruppen 12-16 år:
Carlo Janusz Becker Lauritzen, cornet, 13 år (spillede ”Karneval i Venedig”)
Christian Øland Schultz, fagot, 16 år (spillede Suite af Tanzmann)
Jonathan Algot Swensen, cello, 14 år (spillede Cellokoncert af Lalo)
Laura Ziani, cello, 15 år (spillede Cellokoncert af Elgar)

Aldersgruppen 17-20 år:
Maria Steinaa, fløjte, 17 år (spillede Sonatine af Dutilleux)
Flavia Jørgensen, fløjte, 18 år (spillede Ballade af Martin)
Kirstine Schneider, violin, 17 år (spillede Violinkoncert af Prokofjev)
Johanna Qvamme, violin, 20 år (spillede Introduktion og Rondo Capriccioso af Saint-Saëns)

Dommerne ved den danske konkurrence var prof. Morten Zeuthen, soloviolinist Anne Søe Iwan, professor Niels-Ole Bo Johansen og Ole-Henrik Dahl.

Finalen finder sted den 20. marts i Palladium, Södergatan, i Malmö. Ved finalekoncerten, der begynder klokken 15, vælger dommerne årets otte prismodtagere.

Publiceret 19 January 2011 09:22