Sagen om Ungdommens Hus

Ungdommens Hus fremtid har været til diskussion mellem Boligselskabet Sjælland og Roskilde Kommune i næsten hele sidste år. De to institutioner Børnehuset Ungdommens Hus og Klub Ungdommens Hus bor til leje i boligselskabet og har den højeste husleje af kommunens institutioner.
Direktøren i boligselskabet, Bo Jørgensen har sagt, at han gerne vil sætte lejen ned.
Ikke nok, mener skole- og børneudvalgets formand Henrik Stougaard. Han mener, at lejen på nuværende tidspunkt er flere gange så dyr, som den bør være.
Samtidig falder børnetallet i kommunen, hvilket betyder, at en del børnehave og vuggestuepladser alligevel skal nedlægges.
Derfor har Skole- og Børneudvalget foreslået at opsige Børnehuset og flytte klubben. Dermed kan man både spare tårnhøj husleje og nedlægge pladser, der er tilovers. Trods den dyre husleje mangler huset, der er tilbage fra 1972 at gennemgå en kraftig renovering, der selvfølgelig også koster penge.
Forhandlingerne mellem kommune og boligselskab var indtil i sidste uge brudt sammen på grund af manglende enighed.

Borgmester går ind i sag

Tråden blev taget op igen, da boligselskabet i tirsdags inviterede borgmesteren til møde om sagen.
Poul Lindor Nielsen kan ikke fortælle, hvad det hele ender med, men han har foreslået en dato for mødet:
- Der er helt sikkert noget under opsejling i denne sag, fortæller han. Han skal nu til at sætte sig ind i den komplicerede og lange sag.
Hvis det ender med, at kommunen trækker institutionerne ud af huset, kan det ende med, at det skal på tvangsaktion. Roskilde Kommune har seks millioner kroner i klemme.

null

Publiceret 19 January 2011 10:00