(Foto: Erling J.)

(Foto: Erling J.)

600 risikerer at blive anholdt

Fogedretten og Midt- og Vestsjællands Politi har slået sig sammen om at få fingrene i de mange skyldnere

Af
Anette Gundlach

Midt- og Vestsjællands Politi har slået sig sammen om at få fingrene i de omkring 600 personer i Roskildes retskreds, der skylder penge væk, og som ikke er mødt op i fogedretten. Fra mandag 24. januar til 28. januar mellem kl. 9 og 12 giver fogedretten frit lejde til skyldnerne. - Dukker man ikke op, kan man forvente besøg og anholdelse af politiet i ugen efter, fortæller afdelingsleder i Fogedretten Max Egelund. Det kan blive en temmelig ubehagelig oplevelse, da det både kan ske i hjemmet og på arbejdspladsen eller et andet sted.

Tallet af skyldnere vokset

Det er første gang at politi og fogedret arbejder sammen om en sådan aktion i Roskilde, fortæller Max Egelund. - Vi har aldrig haft så mange skyldnere før, der ikke møder op. Det er for mange, og vi er nødt til at gøre noget ved det, siger Max Egelund. Han forklarer, at hvis man dukker frivilligt op, undgår man at blive anholdt, ligesom man kan få lavet en ordning med retten. - Både politi og ret mister utroligt mange ressourcer på at folk ikke møder op, derfor håber jeg, at mange vil benytte sig af, at der er frit lejde, siger Max Egelund.

Skylder op til flere mio. kr

Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi fortæller, at det er meget forskelligt, hvad folk skylder, når de bliver trukket i retten. - Det kan være fra få tusinde kroner til et par millioner kroner, siger han. Hvis man skylder penge væk, ryger ens sag normalt til fogeden. Der får en stævningsmand til at overrække stævningen. Hvis han efter flere forsøg ikke får overrakt stævningen personligt, bliver politiet sat på sagen. Når stævningen er overrakt personligt, og man derefter ikke møder frivilligt op i retten, risikerer man at blive anholdt og ført til retten. - Vi håber, at mange selv vil henvende sig til fogedretten, så vi undgår at skulle anholde alt for mange, der ikke selv har taget sig sammen til at møde op i retten forinden, fortæller vicepolitikommissær Anders B. Larsen fra Lokalpolitiet i Roskilde. ag@roskildeavis.dk

Publiceret 20 January 2011 11:30