Demente kan få en god alderdom, hvis de får hjælp og dyrker aktiviteter, der matcher deres sygdom. Billedet her er fra en højskoledag i Alzheimerforeningen. PR-foto.

Demente kan få en god alderdom, hvis de får hjælp og dyrker aktiviteter, der matcher deres sygdom. Billedet her er fra en højskoledag i Alzheimerforeningen. PR-foto.

Bliv klogere på demens

Ishøj Kommune inviterer til informationsmøde om demens onsdag den 26. januar. Hør blandt andet formanden for Alzheimerforeningen fortælle om det at være pårørende til en dement

Det er oftest de pårørende, der opdager, at deres nære er begyndt at glemme - at de ikke kan finde tingene, og at aftaler bliver glemt. De opdager, at farmor ikke er som andre bedstemødre. En gang imellem tager hun tøjet forkert på. Og sommetider fortæller hun den samme historie ti gange i træk uden at være klar over det.
”Du må da have noget hjælp,” siger den pårørende. ”Ja tak,” siger farmor.
Det svære er bare hvilken hjælp og hvornår.
Få svar på disse og andre spørgsmål om demens, når Ishøj Kommune inviterer alle interesserede til informationsmøde om demens i Ishøj Kultur Café onsdag den 26. januar klokken 19-21.30.

Gode råd til pårørende
Her kan du møde Steen Hasselbalch, overlæge på hukommelsesklinikken, Rigshospitalet, som vil fortælle om demenssygdomme og Anne Arndal, formand i Alzheimerforeningen, som vil fortælle om det at være pårørende.
Ishøj Kommunes demenskonsulent Lone Andersen vil også være til stede og fortælle om Ishøj Kommunes tilbud for borgere med demens og deres pårørende.
Informationsmødet er en del af Ishøj Kommunes indsats for ældre borgere med demenssygdomme. Indsatsen skal sikre, at familierne bliver bedre rustet til at imødekomme de følger, der er med en demenssygdom. Kommunen arbejder for, at borgere med demens samt deres pårørende støttes og vejledes med viden om demenssygdomme.

Publiceret 20 January 2011 08:36