Borgere i Køge, der får leveret vand fra Energiforsyningen, vil derfor kunne opleve, at vandtrykket er lavere nogle timer på mandag den 24. januar. (Colourbox).

Borgere i Køge, der får leveret vand fra Energiforsyningen, vil derfor kunne opleve, at vandtrykket er lavere nogle timer på mandag den 24. januar. (Colourbox).

Energiforsyningen gennemfører ny test af reserveforsyning

Det sker på mandag den 24. januar - hvor borgere kan forvente at vandet nogle timer vil løbe langsommere ud af hanerne ...

Energiforsyningen i Køge gennemførte lige inden jul en test af en reserveforsyning fra Lyngens Vandværk.
Testen viste, at vandtrykket i byen faldt mere end forventet. Lyngens Vandværk og Energiforsyningen har nu foretaget nogle ændringer i systemet og gennemfører på mandag den 24. januar en ny test.
Borgere i Køge, der får leveret vand fra Energiforsyningen, vil derfor kunne opleve, at vandtrykket er lavere nogle timer mandag. Det betyder at vandet i en kort periode kan løbe langsommere ud af hanen end normalt. Men allerede hen på eftermiddagen forventes testen gennemført og forsyningen atter at være normal.
Baggrunden for testen er, at Energiforsyningen i  slutningen af januar 2011 begynder at renovere Køges 38 år gamle vandtårn. I den forbindelse bliver der etableret en reserveforsyning fra Lyngens Vandværk, og det er dette reservesystem, der bliver testet på onsdag. Reserveforsyningen er en del af beredskabet, når vandtårnet tages ud af drift.
Ifølge Energiforsyningens direktør, Line Hollesen, er testen af systemet lige som sidst tilrettelagt sådan, at borgerne generes mindst muligt.
- Der er vand i hanen hele dagen, men i en kortere periode vil man kunne opleve, at vandtrykket falder. Vandet kan måske også blive lidt gulligt, men så lader man vandet løbe et minut eller to, til det er klart igen, forklarer Line Hollesen.
pm

Publiceret 20 January 2011 14:15