(Colourbox).

(Colourbox).

Indsatsen i forbindelse med tøbrudet i Solrød

Det voldsomme tøvejr og den stadig frosne jord betyder at der er oversvømmede veje, stier, marker, moser og boligområder i Solrød i disse dage
Søndag begyndte de første oversvømmelser, at vise sig og allerede der satte Solrød Spildevand, i samarbejde med det frivillige beredskab i Solrød samt kommunens team vej og park, ind med ekstra pumper i et forsøg på at begrænse oversvømmelserne og holde skolestierne fri, så børnene kunne komme i skole mandag morgen.
Der hvor det ikke lykkedes måtte team vej og park i stedet ud med skilte som advarede mod vand på kørebanen og viste muligheder for omkørsel.
I løbet af mandag formiddag blev der tilkaldt yderligere assistance fra beredskabstyrelsen til at bygge en dæmning af sandsække i boligområdet ved Engstrup Mose. Den store indsats med ekstra pumper og sandsækkene forhindrede, at vandet trængte ind i husene i området, oplyser Solrød kommune.
Mange grundejere må dog leve med en have eller indkørsel der er mere eller mindre oversvømmet. Og enkelte huse med kælder har også vand inde i kælderen. Indsatsen har således været koncentreret om at forhindre vandet i at trænge ind i stueplan i boligområdet.
På grund af den hurtige og store indsats fra Det frivillige beredskab, Solrød Spildevand, Vej og Park og Beredskabsstyrelsen er det lykkedes, at forhindre vandet i at trænge ind i husene i området.
Situationen i forhold til veje og stier bliver løbende opdateret.
pm

Publiceret 20 January 2011 09:45