Bus 324's nye rute giver os 60 til 72 timers arbejdsuge.

Der skal et godt helbred til at ligge krop til den nye rute, som 324 kører efter den ny køreplan den 12 december. Her vil jeg skitsere, hvad det betyder for os almindelige lønmodtagere at passe sit job.
Min mand skal tage bussen klokken 5.35 i St. Lyngby for at møde på job klokken 7 på Falck Hillerød. Før passede det så med 10 timers arbejdsdag med ½ times transport hver vej. Nu er han ude i 12 timers-arbejdsdag, der i alt giver en 60 timers arbejdsuge.
Ligeledes nedlagt busstopstedet på Herredsvejen, der kører slet ingen busser mere, så folk der arbejder i Industrikvarteret, skal af ved Egespurvs Alle ved Bauhause og gå cirka 20 minutter.
Jeg arbejder om natten. Der gælder det samme. Jeg skal tage bussen klokken 21.15 i St. Lyngby for at møde på job klokken 23 på Hillerød sygehus. Når jeg slipper klokken 7, passer det så elendigt , at jeg først når St. Lyngby klokken 9 om morgen - også en 12 timers dag. Jeg arbejder 6 dage, ergo 72 timers arbejdsuge.
Nå, ja jeg kan jo bare tage telebussen om aftenen, vi bor jo på landet. Det havde jeg ikke tænkt på, den kan bookes en uge før. Ak og ve, der skal køres pensionister til og fra bankospil onsdag og torsdag, og den er booket fremadrettet det næste halve år????
Det er ikke af misundelse, for jeg under vores ældre at komme ud at hygge sig. Men hvad med os kødelige, der slæber penge ind i skatter til kommunen, når vi prøver at passe vores job.
Helle Thorning snakker om 10 min mere på arbejdsmarkedet dagligt for at redde Danmark. Vi har vist nok af at overleve og redde os selv med den nye busplan, som Hillerød Kommune og Movia har strikket sammen.
Det " kludetæppe", der er strikket sammen, bliver I ansvarlige nødt til at trævle op igen, så vi igen kan få ordentlige forhold, og så vi kan passe vores otte timers arbejdsdag forsvarligt.
Vi ser frem til, at den gamle busplan så 324 bliver en realitet igen, så vi igen kan få et fornuftigt arbejds - og fritidsliv igen.
Kopi sendt til Movia, Frederiksborg Amts Avis og Hillerød Kommune Trafik ansvarlige.

Publiceret 20 January 2011 15:54