Lykke Outzen, medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Køge kommune. (Pressefoto).

Lykke Outzen, medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Køge kommune. (Pressefoto).

Transportminister vil se "gerningsstedet" i Borup

- Det lykkedes at få transportministerens løfte om, at han vil komme til Borup station inden for de næste tre uger for at tale med pendlere og politikere. Vi oplevede det som en kæmpe succes, da vi – en delegation fra Køges og Roskildes Teknik- og Miljøudvalg – i fredags var på besøg hos transportministeren. Formålet med besøget var at gøre ministeren opmærksom på de dårlige vilkår, som pendlerne fra Borup og Viby stationer oplever, når de skal til og fra arbejde.
Siger Lykke Outzen, medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Køge kommune.
Antallet af afgange er sat ned i 2010, der er meget ofte forsinkelser, og når forsinkelserne bliver for store i omfang, springer alt for mange tog Borup og Viby over i forsøg på at indhente noget tid.
Ministeren kunne dog oplyse, at DSB havde sat en ekstra afgang ind i myldretiden og længere vogne fra 24. januar 2011, og han var meget interesseret i at høre, om det havde givet en bedre oplevelse.
- Det var dog ikke vores indtryk, da der har været mange henvendelser fra pendlere også de sidste to uger p.g.a. adskillige forsinkelser, så det er ikke noget, som er blevet bemærket, siger Lykke Outzen.
Det er utrolig vigtigt, at ministeren kender til de forhold, som kommunens borgere oplever, når de skal til arbejde.
Hver gang Borup og Viby stationer bliver sprunget over, sker det på baggrund af en prioritering, og det kan ikke være rigtigt, at de stationer bliver nedprioriteret igen og igen.
- Vi risikerer, at de mange forsinkelser og aflyste tog betyder, at folk i stedet vælger bilen, hvilket absolut ikke er i ministerens eller miljøets interesse, for motorvejene er belastede nok i forvejen. Værste situation for os vil være, hvis folk opgiver at bo i lidt længere afstand fra hovedstaden, for vi har jo brug for, at flere vil flytte til Køge kommune, siger Lykke Outzen.
Lykke Outzen håber og tror på, at når transportministeren kommer til Borup og taler med de folk, som har problemerne tæt inde på livet, at han vil tage fat, så der bliver en bedre service fra DSB til gavn for alle.
pm

Publiceret 13 February 2011 09:15