Lykke Outzen (K), Erling Larsen (S) og Finn Buch Petersen (D) kan glæde sig over konkrete resultater af deres møde med transportminister Hans Christian Schmidt. Nu kommer transportministeren til Borup for at høre nærmere om pendlernes problemer med forsinkede og aflyste togafgange. (Foto: JCJ)

Lykke Outzen (K), Erling Larsen (S) og Finn Buch Petersen (D) kan glæde sig over konkrete resultater af deres møde med transportminister Hans Christian Schmidt. Nu kommer transportministeren til Borup for at høre nærmere om pendlernes problemer med forsinkede og aflyste togafgange. (Foto: JCJ)

Transportministeren kommer til Borup

Trasnportminister Hans Christian Schmidt vil lægge vejen forbi Borup for at møde de utilfredse togpendlere.

Af
Martin Rasmussen

Det er ikke særlig sjovt at være pendler i Borup lige for tiden. I 2010 blev antallet af afgange i myldretiden sat ned, og der er ofte store forsinkelser på de tilbageværende afgange - nogle gange så store at togene undlader at stoppe i Borup i et forsøg på at indhente tid.
Men nu kan der være hjælp på vej til pendlerne. En delegation fra Køges og Roskildes teknik- og miljøudvalg var i fredags på besøg hos transportminister Hans Christian Schmidt for at gøre opmærksom på problemerne i Borup og Viby, hvor man står i samme situation, og de kom hjem med godt nyt.
- Formålet med besøget var at gøre ministeren opmærksom på de dårlige vilkår, som pendlerne fra Borup og Viby stationer oplever, når de skal til og fra arbejde, og det lykkedes at få transportministerens løfte om, at han vil komme til Borup Station inden for de næste tre uger, fortæller Lykke Outzen (K), der havde selskab af udvalgsformand Erling Larsen (S) og Finn Buch Petersen (DF).
De lokale politikere forklarer, at de har fået mange henvendelser fra utilfredse pendlere på det seneste.
- Jeg får en lind strøm hver dag fra folk, der beskriver problemerne og glæder sig over, at vi tager sagen op. Og jeg kan godt forstå utilfredsheden, siger Erling Larsen, der vil samle alle henvendelser og præsentere dem for ministeren. Derfor opfordrer han også alle til at sende beretninger om deres oplevelser til mail: erling.larsen@koege.dk.
- Sagen har stor betydning for os, for det bliver mindre attraktivt at bo i området, når togforbindelserne ikke fungerer, siger Lykke Outzen med henvisning til, at der er rigtig mange, der pendler mellem Borupområdet og København hver dag.
- Det er utrolig vigtigt, at ministeren kender til de forhold, som vores borgere oplever, når de skal til arbejde. Hver gang Borup og Viby stationer bliver sprunget over, sker det på baggrund af en prioritering, og det kan ikke være rigtigt, at de stationer bliver nedprioriteret igen og igen. Vi risikerer, at de mange forsinkelser og aflyste tog betyder, at folk i stedet vælger bilen, hvilket absolut ikke er i ministerens eller miljøets interesse, for motorvejene er belastede nok i forvejen. Værste situation for os vil være, hvis folk opgiver at bo i lidt længere afstand fra hovedstaden, for vi har jo brug for, at flere vil flytte til Køge Kommune, siger Lykke Outzen.
Der er endnu ikke fastsat en dato for transportministerens besøg i Borup.

Publiceret 18 February 2011 12:00