Don Falch har siden 2003 spillet i bandet Favn. De har netop lagt en sidste hånd på deres tredje album og fejrer det med en releasefest den. 5 marts. (Foto: Erling J.)

Don Falch har siden 2003 spillet i bandet Favn. De har netop lagt en sidste hånd på deres tredje album og fejrer det med en releasefest den. 5 marts. (Foto: Erling J.)

Don Falck omfavner musikken

Det er de færreste, der nogensinde får muligheden for at arbejde sammen med en rocklegende. Men Don Falch, som underviser i musik på Skt. Josefs Skole, har netop afsluttet et samarbejde med Simon Phillips, som har været trommeslager i The Who, Judas Priest og Toto.
Samarbejdet blev sat i stand ved at bandet Favn, som udgøres af Don Falch og hans mangeårige ven Paw Koch, havde brug for en master, til at lytte deres seneste album igennem og forbedre lyden.
- Han er jo kendt for at være en lydnørd af format, fortæller Don Falch om trommeslageren.
- Det gode ved at have sådan en som ham med, det er, at han aldrig kunne drømme om at lave noget halvhjertet, siger Don Falch.
Simon Phillips har hjulpet til med Favns tredje album, Under en stjerne, og hvis man spørger Don Falch om resultatet, er svaret ganske tydeligt.
- Det lyder ganske enkelt sindsygt godt, siger han.

Tordenskrald

Simon Phillips, som hjalp til i slutfasen med duoens album havde også et yndlingsnummer.
- Han kunne godt lide en sang, der hed Tordenskrald og frydeskig, hvilket er lidt sjovt, for det nummer er ikke domineret af trommerne, fortæller Don Falch.

Erfaring bliver til undervisning

Don Falch har undervist på Skt. Joseft Skole siden 1997.
- Jeg underviser typisk mellemtrinene, men jeg har også arbejdet med kor og musikvideoer på skolen, fortæller han.
Men hans mangeårige arbejde i musikindustrien giver ham også et unikt perspektiv, som han kan bruge i undervisningen.
- Jeg kan fortælle eleverne, hvordan det ser ud indefra, siger han.
Favn holder den 5. marts en releasefest i Kælderen ved Gimle, som dog ikke er sponsoret af Gimle.
mca

Publiceret 01 March 2011 11:15