Tidligere pressefotograf Jytte Jørgensen bliver 70 år.

Tidligere pressefotograf Jytte Jørgensen bliver 70 år.

Fotograf Jytte Jørgensen 70 år

Tidligere pressefotograf, Jytte Jørgensen, fylder 70 år 5. marts. Hun blev født i Singapore, hvor faderen var udstationeret for ØK. Senere kom familien til Britisk Østafrika, hvor hun gik på High School.
Jytte Jørgensen kan fortælle levende om imperiets sidste krampetrækninger, da den sorte høvding Jomo Kenyatta gjorde oprør, og englænderne røg ud efter mau-mau-krigen. Han blev bagefter Kenyas første præsident.
Som 17-årig flyttede hun hjem til Danmark og kom i lære hos hoffotograf Elfeldt i København. Siden blev hun gift og fik to døtre.
I 1971 flyttede familien til på Hestetorvet 7, og hun blev pressefotograf på Roskilde Tidende. Som ny journalist-praktikant kom jeg selv under Jyttes vinger og fik en effektiv oplæring, hvor man fik ren besked om, hvad der var rigtig og forkert.
Fest med kolleger.
Jytte var en høj, flot dame og kunne efter faglige kurser hos pressefotograferne berette om, hvordan hun havde haft travlt med at holde mandlige kolleger lidt fra livet.
Hendes store lejlighed var ofte rammen om gode gilder, hvor journalist-kollegerne samledes i festligt lag og blev meget kloge - i praktisk nærhed af stationen. De gamle kolleger fortsatte med at komme til fest her, også efter Tidendes lukning i 1986, da hun fik job som cheffotograf hos Sjællands Tidende i Slagelse.
I de senere år har Jyttes tilværelse også været præget af et fysisk handicap, men det har ikke ødelagt hendes mod på livet. Med de nødvendige hjælpemidler har hun kunnet blive på Hestetorvet, hvor hun fejres af familie og venner på dagen, i ’smedjen’ omme i baggården.
Torben Kristensen

Publiceret 01 March 2011 10:00