Per Rud og Søren Unger har indtaget stadion i tjekkiske Pribram. Dagens kampprogram studeres. (Foto: Eskild Bram-Chrestensen)

Per Rud og Søren Unger har indtaget stadion i tjekkiske Pribram. Dagens kampprogram studeres. (Foto: Eskild Bram-Chrestensen)

HB Køge indlogeret i Basko

HB Køges "fortrop" samt trænere, ledere og spillertrup er nu vel ankommet til byen Basko i Ungarn - lidt mere end 200 km øst for hovedstaden Budapest.
I Basko er dette års træningslejr henlagt.
Allerede lørdag morgen drog "fortroppen" afsted til det ungarske.
Rollefordelingen var klar: Holdleder Søren Unger udvalgte hurtigt sig selv til at være chauffør på denne 1.500 km lange køretur i en ældre model af en Volkswagen Transporter, og på børnesædet i midten af bilen sad GPS ansvarlig Per Rud, mens turleder og fysioterapeut Eskild Bram-Chrestensen nød det store overblik ved døren.
- Vi havde forregnet os en smule rent dieselmæssigt, og at vi nåede frem på destinationen efter ca. 100 km uden en åben tankstation og med en absolut tom tank, må siges at være noget af et mirakel. Heldigvis gik det mest ned ad bakke, og chaufførens frigear gjorde mirakler med henblik på hensigtsmæssig brændstof økonomi, fortæller Per Rud.
Første destination på turen var overværelse af kampen i den tjekkiske liga mellem Pribram mod Mlada Boleslaw ca. 60 km fra Prag på et hyggeligt og intimt stadion sammen med ca. 1.000 andre. Trekløveret fra Danmark nød selvfølgelig den traditionelle gullash i pausen i de noget begrænsede VIP faciliteter, hvor flere naturligt nok undrede sig over danskernes tilstedeværelse.
Der var efterfølgende indlagt tid til nogle agentmøder, og tidligt næste morgen gik turen videre til Budapest.
- Vel ankommet og noget smadrede var vi nået til Budapest via Slovakiet. Straks var der afgang til kamp. Det tidligere storhold Vasas Budapest mødte et af topholdene fra Fehervar. Der var godt gang i den på lægterne. Stadion var til gengæld ikke noget at råbe hurra af. Et kommunistisk levn fra fortiden, og Eskild kunne konstatere, at der absolut intet var sket med dette stadion, siden han sidst havde været der for ca. 20 år siden til en Toto Cup kamp med AGF, fortæller Per Rud videre.
I dag, mandag, var træningslejrens første rigtige dag. Spillerne kom til, og Eskild Bram-Chrestensen og guiden afhentede spillerne i lufthavnen.
I mellemtiden drog Søren Unger og Per Rud de sidste lidt over 200 km østpå mod Basko.
-Der skulle pakkes ud og gøres klar med træningstøj og værelsesfordeling. Her skal vi nemlig bo og træne, og det glæder vi os naturligvis til at fortælle mere om, slutter Per Rud fra Basko i det østlige Ungarn.
pm

null

Publiceret 01 March 2011 08:45