Her er hærværket gået ud over byens hal.
(Foto: Lasse Christiansen)

Her er hærværket gået ud over byens hal. (Foto: Lasse Christiansen)

Politi har 15 unge vandaler på sigtekornet

Kedsomhed i Kirke Hyllinge fører til hærværk blandt gruppe på 13 til 17 år, mener landbetjent

Af
Anette Gundlach

- Det er kedsomhed, når de unge trækker hærgende gennem Kirke Hyllinge, mener landsbyens landbetjent Henrik Arved Jørgensen.
- Det giver ingen mening at smadre ruder og ødelægge ting. De gør det kun, fordi de keder sig og vil hævde sig overfor hinanden.
Landbetjenten har 10 til 15 unge på mellem 13 og 17 år i søgelyset.
Igennem den seneste måned har smadrede ruder og døre og ildspåsættelse været hverdag i den lille landsby Kirke Hyllinge ved Roskilde.
Men problemerne har egentlig været der seneste halve år, mener landbetjenten, der bor i landsbyens brændpunkt.
- Hærværket foregår, der hvor gruppen af unge samles. Det er i skolegården, ved busterminalen og ved hallen, siger betjenten.

Forældre skal hjælpe

Nu er der startet en forældregruppe, der skal være med til at stoppe de unge, ligesom skole og politi er sat ind i sagen.
- Vi kan jo aldrig få stoppet hærværket helt, men vi kan sagtens dæmme op for problemet ved fælles indsats, siger Henrik Arved.

Ild på skole

I lørdags gik hærværket ud over Kirke Hyllinge Skole, hvor gerningsmænd havde samlet pap og kasser sammen i skolegården og sat ild til det hele under et halvtag på skolen.
- Det kunne have endt rigtig grimt, fortæller beredskabschef i Lejre Brandvæsen Per Boye. Han forklarer, at hvis sådan noget ender i gerningsmændene straffeattest, vil det se rigtig grimt ud de kommende år.
På samme tidspunkt blev et par mennesker iført sort tøj set hoppe rundt på skolens tage, man ved endnu ikke om der er sammenhæng i de to episoder.

ag@roskildeavis.dk

Publiceret 03 March 2011 11:00