Bestyrelsesformand Henrik N. Andersen forelægger HB Køges ambitiøse planer for perioden frem til 2019. (Foto: JCJ).

Bestyrelsesformand Henrik N. Andersen forelægger HB Køges ambitiøse planer for perioden frem til 2019. (Foto: JCJ).

Store ambitioner hos HB Køge

Meget velbesøgt præsentationsmøde om "Fremtidens HB Køge" i Køge Boldklubs lokaler torsdag eftermiddag.

Af
Per Møller

Det er nu snart to år siden - i starten af maj måned - at fusionen mellem boldklubberne i Herfølge og Køge til HB Køge blev en realitet. To begivenhedsrige år, som har lært den nye klub en hel del om den barske verden i moderne professionel fodbold - men også givet en hårdt arbejdende bestyrelse og sportssektor en masse erfaring som klubben nu vil bygge videre på.
For ambitionerne fejler bestemt ikke noget hos den snart 2 år gamle HB Køge.
- Vi har lært en masse - og nu ser vi fremad. Der er en enorm udvikling i gang i og omkring Køge og den skal HB Køge være en del af, sagde bestyrelsesformand i HB Køge, Henrik N. Andersen på præsentationsmødet i Køge Boldklubs klubhus torsdag eftermiddag.
Bestyrelsen i HB Køge har i de mørke vintermåneder brugt en stor del af tiden på at lægge en meget ambitiøs plan for, hvordan HB Køge skal udvikle sig i perioden fra 2011-2019.
- Vi skal sikre, at klubben vokser parallelt med den udvikling der er i gang i lokalområdet. Vi kan bare tage eksempler som Køge Kyst, Skandinavisk Transport Center, den nye jernbane der kommer, motorvejsnettet udvides, Køge Handelsskoles kommende Campus som vil trække mange unge mennesker til kommunen og mange flere tiltag, sagde Henrik N. Andersen, inden han fremlagde klubbens fremtidsplaner der er delt ind i tre faser.
Fase 1 - perioden 2011-2014 - er etableringsfasen, hvor klubben skal optimeres maksimalt på alle fronter. Både administrativt, sportsligt - selvfølgelig meget gerne med en plads i Superligaen - og ikke mindst på den økonomiske front, hvor den årlige omsætning gerne skulle nå op på 20 millioner kr. mod 16 millioner i dag. Af disse 20 millioner kr. er målet at de 11 millioner kr. er sponsorater.
Fase 2 - perioden fra 2014-2019 - er ambitionen en fast plads i Superligaen, kulminerende med en plads i Top 6 i 2019. Økonomisk skal omsætningen i den periode vokse til 40 millioner kr. med 22 millioner som sponsor beløb.
- Fase 3 er ekstremt vigtig - og vel nærmest grundlaget for at det videre forløb kan blive en succes, nemlig opførelsen af Køge Park - et nyt, supermoderne stadion lige nøjagtigt her hvor vi står. Det er alfa og omega, at vi får nogle faciliteter, hvor vi virkelig kan kræse for vore sponsorer samt byde publikum på nogle faciliteter, der er up-to-date hvad der forlanges til topfodbold i dag, sagde Henrik N. Andersen.
Og det var ikke uden optimisme, at han frem kom med Fase 3. Og optimismen blev bakket op af byrådsmedlem Flemming Christensen, der følger udviklingen af projekt Køge Park på nærmeste hold.
- Det ser ganske fornuftigt ud - og der er politisk opbakning for at få det nye stadion, sagde Flemming Christensen.
I Fase 3 er det også ambitionen at nå en omsætning på 80 millioner kroner - med sponsorindtægter på 38 millioner kroner.

Opførelsen af Køge Park her på Køge Stadion er et ekstremt vigtigt punkt i hele planen, sagde Henrik N. Andersen. (Foto: JCJ).

Opførelsen af Køge Park her på Køge Stadion er et ekstremt vigtigt punkt i hele planen, sagde Henrik N. Andersen. (Foto: JCJ).

Fortsat ingen kontrakter

HB Køges aktuelle økonomiske situation betyder, at klubben fortsat mangler grønt lys fra DBU til at må tegne kontrakter med nye spillere.
Men her håber og tror HB Køge bestyrelsen, at dette er på plads senest til sommer.
- Der arbejdes på flere punkter med at forbedre økonomien - mulighederne er bl.a. en aktieudvidelse, at arbejde på at blive børsnoteret og ikke mindst øge sponsorindtægterne. Mulighederne er der og dem skal vi forfølge, sagde en optimistisk Henrik N. Andersen, der sammen med bestyrelsesmedlem Morten Bergstrand, kunne glæde sig over, at HB Køge rent sportsligt er rigtig godt kørende.
- Vi har en sportssektor der benhårdt går efter oprykning til sommer. Men det sker efter mottoet "tæring efter næring", sagde Morten Bergstrand.
Spændende bliver det at følge HB Køges fremtid - både på senior- og ungdomsplan, hvor både U/19 og U/17 i indeværende sæson ligger rigtigt godt til i h.h.v. Divisionen og Ligaen.
Første spark mod en eventuel tilbagevenden til Superligaen for førsteholdets vedkommende næste sæson tages om blot to uger - når HB Køge gæster FC Hjørring søndag den 20. marts.

Der var rigtigt stort fremmøde ved præsentationen af HB Køges fremtid. (Foto: JCJ).

Der var rigtigt stort fremmøde ved præsentationen af HB Køges fremtid. (Foto: JCJ).

Bestyrelsesmedlem Morten Bergstrand der fremlagde HB Køges planer for fremtiden sammen med bestyrelsesformand Henrik N. Andersen. (Foto: JCJ).

Bestyrelsesmedlem Morten Bergstrand der fremlagde HB Køges planer for fremtiden sammen med bestyrelsesformand Henrik N. Andersen. (Foto: JCJ).

(Foto: JCJ).

(Foto: JCJ).

null

Publiceret 03 March 2011 17:45