Vi lader cyklen stå og tager bilen eller de offentlige transportmidler. Ikke alle Hvidovreborgere er aktive nok. (Foto: Colourbox).

Vi lader cyklen stå og tager bilen eller de offentlige transportmidler. Ikke alle Hvidovreborgere er aktive nok. (Foto: Colourbox).

Vi skal blive bedre til det med motionen

Af
Anne Ristorp Kraufeldt

Løbeskoene bliver i skabet, og cyklen skrottes til fordel for bil eller offentlige transportmidler. Men heldigvis ikke for de fleste af os.
37 % af alle Hvidovreborgere bruger mindre end 30 minutter om dagen på moderat til hård fysisk aktivitet i deres fritid.
Men det betyder alligevel, at 63 % af os alle dyrker de anbefalede 30 minutters motion dagligt.
Det betyder dog ikke, at vi tager i fitnesscenter, i svømmehallen eller i skoven 30 minutter om dagen. Med i beregningen må også tælles den daglige cykeltur til og fra arbejde, havearbejde, rengøring (der giver let sved på panden) og yoga på stuegulvet.
Tallene betyder, at ca. hver tredje ikke lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
Situationen har stort set ikke ændret sig siden 2007. Tallet for dovne Hvidovreborgere er endda steget en smule med 0,3 %.
Bare i vores nabokommune Rødovre er de langt mere aktive end os. Her skulker kun 32 % dagligt fra de 30 minutters motion.
Allerbedst er man i København - indre by, Vanløse og på Østerbro. Her er det kun hver fjerde, der ikke får sine 30 minutter om dagen.
 

Publiceret 03 March 2011 10:30