Mødet mellem festivalgæsterne og boderne var særdeles økonomisk givtigt for de frivillige foreninger sidste sommer.

Mødet mellem festivalgæsterne og boderne var særdeles økonomisk givtigt for de frivillige foreninger sidste sommer.

Roskilde Festival:

Rekord-overskud til foreningerne

Rekord-overskud på 18,9 mio. kroner til de frivillige foreninger og organisationer. Så positivt er budskabet meldte Roskilde Festival ud torsdag, da man havde lagt sidste hånd på regnskabet fra festivalen 2010.
Overskuddet går i to retninger.
Den store part på 13,9 mio. kroner tilfalder 'handelsstanden', som langt overvejende er foreningerne bag de 85 mad- og drikkeboder.
Den mindre part på fem mio. kroner går ud til de såkaldte serviceforeninger, der står for blandt andet oprydning og armbånd-kontrol.
- Foreningerne og deres frivillige gør en uvurderlig indsats i at servicere publikum, så jeg er meget glad for, at Roskilde Festival har genereret et så stærkt økonomisk overskud ude i foreningerne.

130.000 mennesker

- På den måde kan vi støtte kulturlivet, ikke bare i Roskilde by, men blandt deltagende foreninger fra hele landet, siger festivalens administrerende direktør Henrik Rasmussen.
I alt omkring 130.000 mennesker deltog på Dyrskuepladsen i sidste uge af juni og første uge af juli. Heraf var de 31.000 selv frivilligt arbejdende.
Og det er en kombination af mange mennesker og det gode vejr under festivalen 2010, der førte til den store omsætning, som ligger til grund for rekord-overskuddet.
Med alt udsolgt på billet-fronten som i 2010 vil der altid være støbt et solidt fundament under et godt afkast til foreningerne.

Stor omsætning i boderne

Det er der to årsager til. Dels en kompliceret metode for afregning mellem festival og foreninger.
Den høje sats udløses ved stort billetsalg. Dels borger de mange mange mennesker naturligvis for en stor fortæring ved diverse mad- og drikkeboder.
Bare to år tidligere, efter festivalen i 2008, oplevede både arrangør og foreninger en ringe indtjening. Overskuddet blev dengang på 9,4 mio. kroner til de frivillige. Baggrunden var det lave besøgstal, der fulgte i kølvandet på den oversvømmede festival i 2007.
Foreningen Roskilde Festival, som arrangerer Roskilde Festival, offentliggør sit eget overskud under generalforsamlingen 29. marts.

Publiceret 03 March 2011 10:15