Carsten Furman ved siden af en Opel Insignia, modellen der for alvor gav mærket fra Rüsselheim et nyt og bedre ry.

Carsten Furman ved siden af en Opel Insignia, modellen der for alvor gav mærket fra Rüsselheim et nyt og bedre ry.

Carsten Furman hos Gunner Due sælger biler

- Jeg udnytter min uddannelse som mekaniker, når jeg skal sælge nye biler. Det betyder nemlig, at jeg kan svare på de fleste spørgsmål.
- Er der en enkelt ting, jeg ikke lige ved, må jeg selvfølgelig slå det op. Det er jo bedre end at sige noget forkert, forklarer Carsten Furman, der er arbejder hos Gunner Due på Københavnsvej.
Den 22-årige sælger kommer fra Herfølge og er udlært mekaniker hos Gunner Due i Køge:
- Jeg har altid vidst, det skulle være noget med biler, som fascinerer mig. Efter fem år på værkstedet i Køge kom chancen så for at blive sælger her i Roskilde, og så slog jeg til.
Bedre biler
- Når en kunde skal vælge bil, er det vigtigt at prøve den. Man skal sidde i vognen og føle, hvordan det er, forklarer Carsten Furman.
Han er glad for det store kvalitets-løft, der har været på Opel-modellerne gennem en årrække:
- De er rigtigt gode nu, mens de for 10-15 år siden var mere middelmådigt. Det kan vi også mærke på, at der kommer mange flere unge ind i butikken nu, fortæller en af hans mere erfarne kolleger i butikken, Henrik Madsen.
- Ford-bilerne kender jeg ikke lige så godt, siger Carsten Furman.
- Men de fleste, vi sælger her, er jo lavet ved Köln, og så er det nok også kvalitet, lige som med Opel-bilerne fra Rüsselheim.
Han nyder en travl søndag i forretningen, når der kommer mange kunder, og det gælder om at få organiseret arbejdet rigtigt.
Flere på leasing
Carsen Furman oplever kunderne i Køge og Roskilde temmelig ens.
- Måske kan man godt mærke, vi er lidt tættere på København her. I Roskilde er der flere, som er interesserede i leasing og i firmabiler.
- Derimod var jeg på et tidspunkt også hos Opel i Store-Heddinge på Stevns, og det var noget helt andet end her. Dernede skulle de tænke noget længere over tingene, fortæller Carsten Furman.

null

Publiceret 13 March 2011 10:00