Venner, elever og publikum lærer SSB. (Foto: Helle Bodi).

Venner, elever og publikum lærer SSB. (Foto: Helle Bodi).

Musikalske venner fejret med lagkage og koncerter

Lørdag den 12. marts kunne Køge Musikskoles Venneforening fejre 10 års jubilæum. Det blev fejret med en herlig dag der bl.a. bød på en stor lagkage og masser af koncertoplevelser.
Et Steinway flygel har 88 tangenter, og det var ikke en eneste for meget, da 15 unge klavertalenter satte hinanden stævne på Køge Musikskole for at dyste på venskabelig vis.
Der blev spillet stille og blidt, sørgeligt og muntert, og der blev hamret i tangenterne, så man skulle tro, eleverne var uvenner med flyglet, men den musik, der kom ud af det, viste tydeligt, at det ikke var tilfældet – tvært imod strømmede glæden ved musikken ud i rummet, mens de unge mennesker fra før skolealderen op til 19 år spillede og dommer Hanne Mulvad lyttede til og kom med gode råd til alle.
Gruppe A op til 11 år blev vundet af Thomas Vestergaard, mens gruppe B op til 15 år blev vundet af Lea Maximiliane Heining og vinder af den ældste gruppe blev Caroline Ghasrghandi. Lille William Guldfred, der var dystens yngste deltager fik desuden en talentpris.
Efter denne dyst, hvor musikskolens venner serverede sandwich og sodavand, gik den egentlige jubilæumskoncert i gang med Mussorgskys udstillingsbilleder spillet af tidligere elev på musikskolen Jep Becher Jensen, der i dagens anledning havde taget sin kæreste med, der viste diasshow samtidig med.
Bagefter var Jep Becher Jenen naturligvis klar til at give et ekstranummer, og så viste det sig, at hans kæreste Isabel Schwartzbach kunne andet end at trykke på knapperne på computeren. Hun kunne også synge.
- Det var en herlig ekstra gave, og skulle nogen have lyst til et genhør med Jep Becher Jensen kommer han igen næste lørdag, hvor der er klaverkoncert om eftermiddagen, fortæller Helle Bodi fra Køge Musikskole.
Bagefter tog guitarorkestret over og spillede en masse fra lørdagsrock over ulykkelig afrikansk kærlighed til portugisiske toner. Det fik venneforeningen til at komme med lagkage og kaffe til alle interesserede.
Så blev det blokfløjteduoen Mie og Katrine, der bl.a. spillede eventyrligt – bl. a. både Rødhætte og Snehvide.
Oven på lagkage og kaffe kan det være passende at røre sig lidt. Det sørgede Jimmi Koldenborg for, da han demonstrerede faget SSB, der står for sang, spil og bevægelse. Det lykkedes for ham at lære publikum en tanzaniansk sang og dans, så flere fik sved på panden.
Mere afslappende var det, da Swing Jam gik i gang med hyggesnak undervejs, lys på bordene og en stemning helt i top, og der blev stemningen, da rytmisk MGK tog over med sydamerikanske rytmer, så fødderne helt automatisk vippede med og blodet rullede i årerne – ikke mindst under sangen om den portugisiske hypokonder, der havde flere veer end sin kone, da hun skulle føde deres barn eller da publikum skulle lære at synge med på sangen om Madalena.
Da det blev tid til, at What About Jack skulle spille, var fanklubben på plads på første række i salen, men efter ca 10 takter gik strømmen, men heldigvis blev det hurtigt klaret, og bandet kunne fyre den af til den store guldmedalje – eller rettere 1. præmie, for det var jo det, de vandt ved årets Rock Light konkurrence.
- Der var stadig mere lagkage tilbage, så festen kunne fortsætte lidt endnu med Søren Hellers band Malimba. Søren Heller er tidligere elev fra musikskolen, og han stillede op med sin band, der havde specialiseret sig i afrikansk musik og spændende instrumenter, som f. eks. de vietnamesiske klokker, der havde været gravet ned i 400 år for at kineserne ikke skulle hugge dem, og som klingede som rislende vand, fortæller Helle Bodi.
Dagens sidste indslag var det rytmiske MGK band The Incredible Six, der sagtens kunne have indbudt til dans, hvis ikke det var fordi mange af vennerne efterhånden havde ømme fødder efter at have været ”tjenende ånder” hele dagen, men en helt igennem vellykket festlig dag for og med vennerne.
pm

MGK rytmisk lærer publikum Madalena. (Foto: Helle Bodi).

MGK rytmisk lærer publikum Madalena. (Foto: Helle Bodi).

The Incredible Six and a half. (Foto: Helle Bodi).

The Incredible Six and a half. (Foto: Helle Bodi).

Alle deltagerne i Steinwaydysten. (Foto: Helle Bodi).

Alle deltagerne i Steinwaydysten. (Foto: Helle Bodi).

Jep Becher Jensen og Isabel Schwartzbach giver ekstranummer. (Foto: Helle Bodi).

Jep Becher Jensen og Isabel Schwartzbach giver ekstranummer. (Foto: Helle Bodi).

Publiceret 13 March 2011 09:15