Søren Storgaard fra Advodan i Køge.

Søren Storgaard fra Advodan i Køge.

Undgå tab ved ejendomshandel, når banken krakker

Amagerbanken er krakket, og millioner af kroner er gået tabt for bankens største kunder. Penge, der har været deponeret i banken i forbindelse med erhvervsejendomshandler, er også forsvundet ud i den blå luft. I modsætning til i private ejendomshandler ka

-Når du sælger en erhvervsejendom, har du ret til at bestemme, i hvilket pengeinstitut køberen skal foretage sin kontante deponering. Men hvis pengeinstituttet går konkurs, er pengene desværre tabt. Det er nu sket i handler med erhvervsejendomme, hvor købere har deponeret i Amagerbanken, forklarer advokat Søren Storgaard fra Advodan Køge.

Erhvervsejendomshandel er ikke dækket

I handler med ejendomme, som er bestemt for privat beboelse, bliver en tabt deponering dækket fuldt ud af Indskydergarantifonden, hvis deponeringen er foretaget højst ni måneder forinden. Men virksomheder og personer, som arbejder professionelt med ejendomshandel, kan ikke få dækket en tabt deponering.
-Indskydergarantifonden tager ikke de samme hensyn over for professionelle. Det betyder, at sælger står med problemet, selvom det er købers penge, og køber har opfyldt købsaftalens vilkår om deponering, forklarer Søren Storgaard.

Sikkerhed med en klientkonto

Sælgere med deponeringer i andre pengeinstitutter kan dog undgå at havne i samme situation, fortæller advokaten.
-Som boligsælger bør du altid gå med livrem og seler. Derfor vil jeg råde alle sælgere til at benytte muligheden for at deponere på en klientkonto via en advokat. En klientkonto er en indlånskonto, vi advokater kan bruge til at administrere vores kunders midler, og her er dine penge sikret uanset, hvad der sker, fastslår Søren Storgaard og fortsætter.
-Der er rigtig god grund til at have fuldstændig tjek på vilkårene for en deponering – og det gælder både for køber og sælger. Selv når det gælder blot mindre udlejningsejendomme, gør man klogt i at have rådført sig med en advokat.
sd

Publiceret 13 March 2011 13:00