Politikerne svigter vælgerne!

Af
Af Leif Gyllun

Ørbækvænge 3

Køge.

Som repræsentant for den store danske vælgerskare vil jeg hermed anklage samtlige danske politikere for ikke at tage afstemningsresultaterne alvorligt.
I deler jer op i blokke som tilsidesætter et stort parti, mens I lader et mindre parti få mere eller mindre indflydelse på landets fremtid.
Kære politikere. Fremover ønsker vi at I lader landets største parti danne grundlag for en ny regering med partiets leder som statsminister.
Hvis landets største parti ikke får flertal (mere end 50%), er det jeres pligt at danne regering med landets næststørste parti og hvis det heller ikke er nok – må I inddrage det trediestørste parti som regeringspartner.
Dermed lukkes der ned for blokpolitikken og de små partier med en mindre vælgerskare får ikke den indflydelse på landets fremtid som de hidtil har haft, men må så gå i en frugtbar opposition.
Til gengæld stiller det større krav til de største partier, som i dag bruger en masse unødvendig tid på at fortælle os vælgere om al den skade som modpartens politik vil skabe, hvis man stemmer på dem.
I stedet for at fortælle om hvad deres eget parti vil skabe i fremtidens Danmark.
Jeg kan som vælger ikke være tilfreds med at landets to største partier ikke kan samarbejde, når så mange vælgere har ønsket det.
Jeg indrømmer der er skabt tradition for at der er dannet blokpolitik op til et valg og at man har lavet aftaler med større eller mindre partier.
Denne tradition kan dog godt brydes, hvis man sætter et bedre demokrati i stedet.
Vi tager et tænkt eksempel til det kommende folketingsvalg, hvor Danmarks to største partier kæmper mod hinanden og viser ingen interesse i at samarbejde.
Tværtimod vil de begge gøre alt for at det andet parti ikke kommer til magten.
Vi tænker videre – og lader et ene parti få 34 procent af vælgerskaren, mens det andet parti får 32 procent.
I alt 66 procent af stemmerne.
Hvis det går som det plejer sættes enten 34 eller 32 procent af stemmerne uden for indflydelse og må gå i opposition uden at deres store vælgerskare får nogen indflydelse på landets fremtid.
Efter min mening skal landets to største partier, (hvis de har mindst 50 procent tilslutning) tvinges til at være regeringsgrundlag,
Der skal naturligvis nytænkning til at forestille sig at borgerlige skal samarbejde med socialister, men helt ærligt – hvor stor er forskellen i grunden på borgerlig og socialistisk politik.
Forskellen er nok større indenfor blokpolitikken, hvor yderfløjene nok skal kræve indflydelse – og få det.
På trods af at de har en betydelig mindre vælgerskare.
Mit forslag vil efter min mening tilgodese at den største vælgermasse bliver hørt og at vi tvinger vore politikere til at vise deres dygtighed til at samarbejde.
Det kan måske også skabe bedre valgdebatter, hvis partierne i forvejen forstår at de skal samarbejde med deres politiske modstandere.
Det skal naturligvis ikke gå ud over de enkelte partiers mærkesager, men man skal nok være klar til at indgå nogle kompromiser.

Jeg håber at der hermed er skabt grundlag for en saglig debat.

Publiceret 14 March 2011 08:00