DF’er Merete Dea Larsen mener, flere lader sig manipulerer af SF’er Kim Raben, der har meldt hende til politiet for racisme.
(Foto: Erling J. Pedersen)

DF’er Merete Dea Larsen mener, flere lader sig manipulerer af SF’er Kim Raben, der har meldt hende til politiet for racisme. (Foto: Erling J. Pedersen)

Merete føler sig forfulgt

Af
Anette Gundlach

Den unge spidskandidat fra DF Merete Dea Larsen er godt træt af SF'er Kim Raben, der i sidste uge meldte hende til politiet for racisme. Samtidig er hun træt af, at borgmester og forvaltningen ikke tager mere afstand fra SF'eren. Hun mener, at Rabens måde at føre valgkamp på er utilstedelig, da den ødelægger den demokratiske debat. Forvaltningen smider benzin på Rabens bål med udtalelserne om den ukendte person, der havde lagt en bog om racisme mod danskerne i politekerne i byrådets dueslag i den seneste uge, mener Merete og siger. - Jeg kan konstatere, at forvaltningen har udtalt, at de har gjort alt i deres magt for ,at finde frem til 'synderen', og at borgmesteren går med på Kims vogn med udtalelser 'som har listet sig rundt og ad rådhusets hemmelige gange', forklarer Merete til Roskilde Avis. - Så vidt jeg ved, har vi ingen hemmelige gange. De, der arbejder på rådhuset, gæster og politikere og hvem ved jeg, har adgang. Og hvad så, siger Merete, der ikke ønsker at få posten censureret af andre. Hun pointerer, at hun normalt er meget glad for den dygtige forvaltning og det store arbejde, folkene her udfører.

Bliv voksne

Merete mener, at det er på tide at politikere og forvaltning opfører sig som voksne mennesker i denne sag og lader være med at lade sig manipulere af Kim Raben. Merete har skrevet til kommunaldirektør Henrik Kolind for at få en forklaring på forvaltningens håndtering af sagen. Han har svaret hende, at han ikke vil gå ind i den politiske debat, men blot kan konstatere, at forvaltningen og sekretariatschefen har optrådt fuldstændig korrekt. Jeg finder ikke grundlag for at gøre yderligere ved sagen. - Når vi anvender vendingen 'sneget sig ind', skyldes det to forhold. For det første, at materiale ofte omdeles til byrådet, men efter være leveret til enten reception, rådhusbetjente eller byrådssekretariatet, der så omdeler materialet. For det andet bør man henvende sig i receptionen og give sig til kende og ikke bare gå rundt på rådhuset uden at give sig til kende. Jeg finder derfor ikke udtrykket værdiladet på nogen måde, svarer kommunaldirektøren. ag@roskildeavis.dk

Publiceret 23 March 2011 11:00