Solrød Strand Badminton Klubs førstehold. (Privatfoto).

Solrød Strand Badminton Klubs førstehold. (Privatfoto).

Solrød Strand tættere på den store drøm

Drømmen om oprykning til badmintonligaen fik fornyet næring da Solrød Strand vandt 4-2 i Ikast.

Efter det ærgerlige hjemmebanenederlag til Odense i golden sæt, var Solrød Strand ude i en rigtig vind eller forsvind kamp, da holdet på udebane mødte Ikast i kvalifikationsspillet til Badmintonligaen.
Cheftræner Kim Nielsen havde til dagens kamp valgt at lave om på holdet, idet samtlige doubler var ændret, ligesom der siden sidst var byttet om på 1. og 2. herresingle. Endelig var holdet forstærket med den normale damesingle Anna Marie Pedersen, der ikke var med i kampen mod Odense.
- Ikast, der har en god hjemmebane, var, især på en mandag aften, favorit til den endelige sejr, men et godt kæmpende hold fra Solrød Strand ville det anderledes, beretter en glad Steen Holmberg fra Solrød Strand Badminton Klub til Lørdagsavisen.dk.
I damedouble lagde Lena Grebak og Sandra-Maria Jensen ud med at bringe Solrød Strands foran 1-0 ved at vinde så stort som 21-8, 21-9, men efterfølgende tabte Emil Holst, i en rimelig lige kamp, 1. herresingle med 19-21, 17-21. Det var en kamp som Solrød Strand på forhånd havde håbet på at kunne vinde.
Stillingen var derfor 1-1 inden herredoublen og damesinglen blev sat i gang. Herredoublen der til kampen bestod af Theis Christiansen og Niclas Nøhr lagde ud med at vinde 1. sæt 21-16. Herefter gik parret i stå og tabte 2. sæt 21-13, men de kom stærkt igen ved at vinde 3. sæt med 21-12.
I damesingle viste Anne Marie Pedersen virkelig sit værd og sit høje niveau. I sæsonens hidtil bedste præstation vandt hun over en meget stærk modstander med 21-13, 21-19. En uventet men fortjent sejr.
Inden de 2 sidste kampe førte Solrød Strand med 3-1 og var dermed tæt på en vigtig sejr, der ville holde holdet inde i kampen om en plads i Badmintonligaen fra næste sæson.
- Desværre blev 2. herresingle hurtigt tabt, idet Jacob Damgaard slet ikke levede op til sit normale niveau og blev slået så stort som 15-21, 9-21. I aftenens sidste kamp der var mixed double, kæmpede og spilledes Joan Christiansen og Mads Pedersen imidlertid det bedste de har lært. Efter at have tant 1. sæt med 16-21 og været nede med 3. matchbolde i 2. sæt, for derefter at vinde sættet med 27-25, var de helt ovenpå i 3. sæt, som de vandt med 21-12. En meget flot indsats der viser stor moral, lyder det rosende fra Steen Holmberg.
Dermed blev det til em samlet sejr til Solrød Strand på 4-2, og det betyder, at holdet nu selv kan afgøre oprykningen til Badmintonligaen.
Holdets næste kamp er på udebane mod Odense på mandag den 28. marts og hvis det også kan blive til gevinst her, ser det rigtig godt ud inden de sidste to hjemmekampe mod AB Århus tirsdag den 5. april og mod Ikast tirsdag den 12. april.
pm

Publiceret 23 March 2011 15:15