TCR eleverne er glade for skolen. Her er det fra venstre Sabastian Petersen, Line Andersen, Peder Pedersen og Dilek Dirican.

TCR eleverne er glade for skolen. Her er det fra venstre Sabastian Petersen, Line Andersen, Peder Pedersen og Dilek Dirican.

TCR's fremtid på tegnebrættet

- Tilbud om gratis lokaler på Handelsskolen betød, at vi skulle lave TCR om, Henrik Stougaard

Af
Anette Gundlach

Tiendeklassescentrets fremtid ligger stadig ikke fast, selvom det foreløbigt flytter ud på Østervangsskolen. Tirsdag i den seneste uge blev en arbejdsgruppe om skolen nedsat.
Før beslutningen om flytningen tilbød Roskilde Handelsskole, at TCR kunne få gratis lokaler i pavilloner på skolen, ligesom eleverne frit kunne benytte skolens faciliteter som fitnesscenter, kantine og lærerkræfter. Alligevel sagde kommunen nej til tilbuddet, da det betød, at man skulle ændre hele centret.
Det var leder på Roskilde Handelsskole Jørgen Sloth, der kort før afgørelsen af centrets placering tilbød de gratis lokaler.
Politikerne besluttede at flytte skolen på grund af for dyr husleje.
Formand for Skole- og Børneudvalget Henrik Stougaard forklarer, at selvom kommunen ville spare huslejen på skolen, var det umuligt at takke ja til det.
- Det krævede simpelthen, at vi skulle lave helt om på centret. Alt det vi havde meldt ud i vores koordinerede tilmelding skulle laves om. Derfor kunne det ikke lade sig gøre. Og det ville heller ikke være fair overfor personale og elever, som vi jo har lavet en aftale med, siger formanden.
- Vi vil selvfølgelig undersøge tilbuddet nærmere, og se hvad vi kan gøre i fremtiden, siger Henrik

TCR's fremtid drøftes

Tirsdag i sidste uge blev en arbejdsgruppe nedsat, der skal finde frem til, hvad der skal ske med TCR i fremtiden.
Gruppen består af repræsentanter fra Slagteriskolen, Teknisk skole, Handelsskolen, TCR, UU og kommunen.
Både Jørgen Sloth og leder på Roskilde Tekniske Skole Jesper Østrup har flere gange ytret ønske om, at skolen blev ved med at ligge i området med de to skoler og Slagteriskolen, og det vil de stadig arbejde på.

ag@roskildeavis.dk

TCR
Muligheder for TCR
At samle skolen på en af erhvervsskolerne
At eleverne går på skift 20 uger på TCR og 20 uger på en af erhvervsskolerne
Som i dag, hvor skolen har et teknisk samarbejde med erhvervsskolerne
Kilde: Jørgen Sloth

Publiceret 23 March 2011 09:15