Formand for Svogerslev Lokalråd Carsten Hogstad finder Svogerslev Centret særdeles vigtigt for byen.

Formand for Svogerslev Lokalråd Carsten Hogstad finder Svogerslev Centret særdeles vigtigt for byen.

Formand for Svogerslevs lokalråd:

Centret giver identitet

- Det er meget vigtigt og afgørende, at vi har Svogerslev Centret. Det betyder, at byens indbyggere ikke behøver at køre til Roskilde for at handle dagligvarer.
- Svogerslev har mange sølvbryllups-kvarterer og en del ældre borgere. De skal have kort afstand til gode muligheder for at købe ind og for at komme på posthuset (Spar i Svogerslev Centret er en såkaldt postbutik, red.).

Lokalrådets formand

Sådan lyder det fra formanden for Svogerslev Lokalråd Carsten Hogstad. Han mener ligefrem, at det lille butikscenter spiller en vigtig rolle for Svogerslev-beboernes landsby-identitet. Altså opfattelse af, at men er selvstændig i forhold til Roskilde.
- Skolen og det lokale foreningsliv bidrager også. Men vi er glade for at have en række forretninger, vi opfatter som 'vore', uddyber lokalråds-formanden.

Bytte købmand

Han hylder derfor også kommunens grønne plan om at bevare åbent land mellem Svogerslev på den ene side og Hyrdehøj/Kristiansminde på den anden side.
- Det er jo ikke sådan, at folk derfra ikke må komme her. Det må de gerne, og vi ved, at mange fra den syd-vestlige del af Roskilde handler i Svogerslev Centret.
- Omvendt er der naturligvis også folk fra Svogerslev, der benytter supermarkederne Roskilde.

Mere liberalt erhverv

Mere liberalt erhverv så Carsten Hogstad gerne vokse frem i sin lille hjemby. Man kunne med fordel være selvforsynende med både læge-praksis og tandlæge-klinik, foreslår han.
Ligesom han gerne så mindre virksomheder fra kategorien letindustrien slå sig ned i den gamle Svogerslev Maskinstation.
Det er dog ikke lokalrådets opgave ligefrem at arbejde aktivt for idéen.

Publiceret 23 March 2011 09:00