Præmievinderne flankeret af STC-direktør Thomas lm Kampmann (tv) Nordea-direktør Ingolf Larsen (th). (Privatfoto).

Præmievinderne flankeret af STC-direktør Thomas lm Kampmann (tv) Nordea-direktør Ingolf Larsen (th). (Privatfoto).

10.000 for Kina-opgave

Tre hhx-studerende FRA Køge Handelsgymnasium, fik onsdag aften tildelt 10.000 DKK i præmie for deres 3. plads i årets Nordea-prisuddeling i Køge.
Alexandra Schøn Højberg-Jensen, Line Vang Hansen og Katrine Weis Hansen fra 3b og hhx-studieretningen IBS - International Business Studies - på Køge Handelsgymnasium skrev om Kinas stigende økonomiske magt i forhold til USA.
Kina vs USA
Pigegruppen skrev om et mildest talt topaktuelt emne, nemlig forholdet mellem USA og Kina med særligt fokus på Kinas muligheder for at overtage USA's rolle som økonomisk supermagt. Et emne der også passer som fod i hose til deres studieretning, IBS. I motiveringen for tildelingen af præmien, sagde lektor på handelsgymnasiet Pia Beck fra talerstolen i Ravnsborghallen onsdag aften:
- Prisen bliver givet for en flot og meget selvstændig opgave der diskuterer fremtiden for verdens 2 største økonomier.

Kinesisk på a-niveau

Pigerne synes der er spændende, at nystartende på handelsgymnasiet fra sommer af kan vælge kinesisk på a-niveau:
- Det er jo meget relevant set i lyset af at Verden er i hastig forandring, med stigende fokus på Kina, siger Alexandra Schøn Højberg-Jensen.
De tre piger har gennem gymnasietiden lavet stort set alle opgaver i gruppe:
- Vi kendte ikke hinanden i forvejen men fandt hurtigt ud af, at vi havde samme faglige interesser og ambitionsniveau. De skal dog ikke læse videre i samme retning efter sommerens studentereksamen.
De tre piger har allerede gjort sig tanker om videre uddannelses- og karriereforløb, men skal lige have et år uden skole, før de begynder på nye studier.
De vil alle tre gerne flytte til København, hvor Alexandra Schøn Højberg-Jensen sandsynligvis vil læse Jura eller Statskundskab. Line Vang Hansen har også flere kort på hånden; erhvervsøkonomiske studier, Psykologi eller måske eliteretningen International Business på CBS. Katrine Weis Hansen vil gerne kombinere uddannelse med praktik eller en elevplads.
pm

Lektor Pia Beck fra Køge Handelsgymnasium motiverer præmien fra talerstolen i Ravnsborghallen. (Privatfoto).

Lektor Pia Beck fra Køge Handelsgymnasium motiverer præmien fra talerstolen i Ravnsborghallen. (Privatfoto).

Publiceret 25 March 2011 09:00