DONG Energys kraftvarmeværk på Havnen skal ifølge planen forsyne dele af Køge og omegn med fjernvarme om få år.(Foto: JCJ)

DONG Energys kraftvarmeværk på Havnen skal ifølge planen forsyne dele af Køge og omegn med fjernvarme om få år.(Foto: JCJ)

Fjernvarme er fremtiden i Køge

Byrådet sender projektforslag om fjernvarme i høring. Der er ikke mindst store miljømæssige fordele ved udnyttelsen af varme fra DONG Energys værk på havnen.

Af
Martin Rasmussen

En lavere varmeregning og god miljøsamvittighed.
Det er to af de markante gevinster ved indførelsen af fjernvarme i Køge by og omegn. Byrådet behandlede i denne uge et projektforslag, der lægger op til etablering af fjernvarmeforsyning til virksomheder og større boligblokke, og ifølge forslaget er den miljømæssige gevinst en reduktion i CO2-udledningen på omkring 40.000 tons om året, hvilket vurderes at udgøre mellem fem og ti procent af den samlede udledning fra det geografiske område Køge Kommune.
Imens er der udsigt til en reduktion i varmeprisen på 10 procent for samtlige forbrugere.
Forsyningen med varme til Køge skal ifølge planerne ske fra DONG Energys kraftvarmeværk på havnen. Der er et stort potentiale, der ikke udnyttes i dag, og som betyder, at Køge Kommune har mulighed for at være selvforsynende med CO2-neutral fjernvarme. I første omgang er det dog kun hensigten, at mellem 700 og 800 kunder skal forsynes med fjernvarme - udover virksomheder og boligblokke vil det blandt andet også blive etableret til nybyggeri som Køge Kyst-byggeriet.
Byrådet har vedtaget at sende projektforslaget om fjernvarmeforsyning til høring fra den 2. april til den 2. maj.
Desuden inviterer kommunen sammen med fjernvarmeselskabet VEKS til et offentligt møde om projektet mandag den 4. april klokken 19 i kantinen på Køge Rådhus.

Publiceret 25 March 2011 14:15