Kim L. må gerne, men Kyllingen må ikke drikke på Torvet…!

Af
Af Jørgen Petersen

Kære læser!
Inden vi kommer over til noget af alt det ?sjove?, som overskriften henviser til, så lad os glæde os over alle de fremragende sportsresultater, som er "tilflydt" vores kommune i den senere tid, og som de kommende weekender forhåbentlig vil sætte en flot krone på værket for.
I tilfældig rækkefølge kan vi starte med Køge Basketball Klub, som har vundet simpelthen alt i denne sæson. 1.holdet i 2.division har spillet ikke færre end 19 kampe i træk, og alle er blevet vundet helt suverænt.
Søndag gælder det så den sidste kamp, og det skal gå meget, meget galt, hvis ikke den 20. sejr i træk kommer i land. Det er helt uhørt!
Efterfølgende skal holdet så ud i et oprykningsspil om oprykningen til 1. division, og det kan man selvfølgelig læse meget mere om i Lørdags-Avisen, og kan man ikke vente til næste uge, så klik ind på www.lørdagsavisen.dk.
Håndbolden er også ved at få "kronede dage" i Køge. Før denne sæson var ambitionerne høje hos mændene i 3. division. Man havde mål om oprykning til 2. division og det gik fint i starten, men så kom der en mindre nedtur, og forventningerne blev nedjusteret. Det var lige hvad der skulle til. Siden er det gået forrygende godt, og holdet har nu kvalificeret sig til et par oprykningskampe mod enten KFUM fra København eller Virum-Sorgenfri. Det afgøres i denne weekend hvem af dem, der bliver modstander i to kampe, der afvikles henholdsvis 3. april og 10. april.
Også det kan man læse mere om i Lørdags-Avisen i næste uge, eller allerede fra søndag aften på www.lørdagsavisen.dk.
HB Køge har indstillet "sigtekornet" direkte på oprykning mod Superligaen i fodbold, og klubben kom et vigtigt skridt nærmere i sidste weekend, selvom udekampen mod Hjørring blev aflyst på grund af banens tilstand. Vejle, som HB Køge kæmper med om den ene oprykningsplads, satte nemlig to vigtige points til i udekampen mod Næstved. Dermed er søndagens opgør mellem netop Vejle og HB Køge blevet sæsonens vigtigste kamp?!
Og det vil være den bedste optakt til forårets første hjemmekamp på SEAS NVE Park på fredag den 1.april, hvor Brønshøj gæster HB Køge kl. 18.45.

Hvem må – og hvem må ikke sælge øl?

Søndag den 17.april er Køge Cykel Ring og Dansk Cykel Union arrangør af cykelløbet "Post Cup", der afvikles med start og mål på Køge Torv, og det bliver "kyllingen" - Michael Rasmussens – comeback på de danske landeveje.
Køge Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har givet grønt lys for cykelløbet, men har sagt nej til at arrangørerne må opstille boder af forskellig art, have udstillinger og sælge øl/vand i tilknytning til arrangementet.
Det er en velkendt sag, at andre arrangører af forskellige aktiviteter på Torvet, har benyttet bl.a. ølsalget som en vigtig indtægtskilde, bl.a. Festugen – men Køge Cykel Ring og DCU har fået nej.
Der var ikke enighed i Teknik- og Miljøudvalget om denne beslutning, men flertalsgruppen stod fast på, at man ville beskytte de lokale interesser, herunder bl.a. cafeerne, og at man ville være sikre på, at overskuddet gik til den lokale forening.
Som formand for Køge Handelsstandsforening kan jeg selvfølgelig ikke have noget imod, at de lokale interesser bliver beskyttet – men man kan selvfølgelig også have sin tvivl, om det fremover vil medføre, at andre store arrangementer, bl.a. de helt store cykelløb, vil fravælge Køge på grund af denne politik.
Det er en svær balance-gang, som Teknik- og Miljøudvalget virkelig må tage op til drøftelse igen. Det varer ikke længe før Torvet bl.a. skal være vært for et støttearrangement for Dansk Flygtningehjælp, hvor overskuddet (fra øl-salg?) skal gå til et skoleprojekt i Sudan?!

- rigtig go' weekend!

Publiceret 25 March 2011 10:30