Hver mentor hos Ingeniørhøjskolen i Aarhus får tilknyttet mellem to og fire studerende.

Hver mentor hos Ingeniørhøjskolen i Aarhus får tilknyttet mellem to og fire studerende.

Mentorer holder gejsten oppe hos studerende

Ingeniører fra erhvervslivet har succes som mentorer for de studerende på Ingeniørhøjskolen i Aarhus

Af
Søren Bjerg Nielsen

Ingeniørhøjskolen i Aarhus har i de seneste seks år haft mentorer fra det midtjyske erhvervsliv til at hjælpe ingeniørstuderende med at holde gejsten oppe.
I de år er andelen af studerende, der dropper ud af studiet, næsten halveret. I dag har Ingeniørhøjskolen et rekordlavt frafald på 16 procent i løbet af det første år og 9 procent i løbet af den resterende studietid.
"Vi kan se, at vores studerende mangler rollemodeller. De har brug for at få en fornemmelse af, hvad deres fremtidige arbejdsliv vil byde på. Og her er erhvervsmentorordningen meget værdifuld," siger Birgitte Viborg, der er leder af den centrale studievejledning på Ingeniørhøjskolen i Århus.
Stine Aalund Knudsen læser bioprocesteknologi på 4. semester. Hun er en af de studerende, der benytter sig af erhvervsmentorordningen.
"Jeg er glad for min mentor. Han giver mig en karrieremæssig afklaring, som er vigtig. Jeg har fået en helt anden indsigt i mit fremtidige arbejdsliv, som bekræfter mig i, at jeg har valgt den rigtige uddannelse. Det motiverer mig og hjælper mig til at holde gejsten oppe, når jeg føler, at jeg er ved at drukne i projektarbejde og eksamensræs. Jeg kan se målet klarere. Jeg glæder mig," forklarer hun.
Mentorordningen er et tilbud til studerende på 3. til 6. semester. En mentor er typisk ingeniør i det østjyske erhvervsliv med mindst et par års erhvervserfaring.

null

Publiceret 25 March 2011 07:00