Brygger Claus Christensen hælder humle i den sidste porter, han kommer til at brygge på Gourmet Bryggeriet.

Brygger Claus Christensen hælder humle i den sidste porter, han kommer til at brygge på Gourmet Bryggeriet.

På porten med den sidste porter

Den sidste brygger på Gourmetbryggeriet stopper snart

Af
Anette Gundlach

Det runger i kontorerne og mellem fadene, når Claus Christensen er på arbejde i Gourmet Bryggeriet. Han er den sidste brygger på stedet, ja den sidste medarbejder, der er tilbage på Roskildes brygger-stolthed. Claus kan i denne måned fejre fem-årsjubilæum. I april har han sidste arbejdesdag på stedet. De andre medarbejdere er holdt op for længst, fordi de er afskediget.
Claus forklarer, at det er lidt sørgmodigt at være den sidste, der er tilbage.
- Det er ikke så sjovt som det har været. Her er meget stille siger bryggeren, der har været 16 år i branchen.
Han er i øjeblikket ved at tappe den sidste porter, som han kommer til at lave på stedet.
Den er sjov at lave, fordi den kræver en god brygger.
Der skal for eksempel syv forskellige slags malt i, forklarer Claus, mens han hælder et ordentlig skvæt humleolie i det store fad. Han skal brygge 1.300 liter af porteren, der i øjeblikket er på kogepunktet og spreder en duft af nybrygget øl mellem fade og tønder.
Claus blev ansat 1. marts 2006. Det var cirka et halvt år efter bryggeriets officielle start. Senere blev bryggeriet overtaget af Harboe. Dermed er han den første og sidste, der har arbejdet så lang tid på en GB kontrakt.

ag@roskildeavis.dk

Porteren indeholder hele syv forskellige slags malt for at få den karrekteristiske smag.

Porteren indeholder hele syv forskellige slags malt for at få den karrekteristiske smag.

Resterne skubbes ud af maskinen.

Resterne skubbes ud af maskinen.

Publiceret 25 March 2011 09:00