(Arkivfoto: JCJ).

(Arkivfoto: JCJ).

Politisk uenighed om rammerne for cykelløb

Politisk flertal afviser ansøgning om opstilling af salgsboder i forbindelse med cykelløb i Køge. De konservative frygter, at det kan få konsekvenser for interessen for at afvikle lignende arrangementer i Køge fremover.

Af
Martin Rasmussen

Søndag den 17. april er Køge vært for den første afdeling af cykelløbet Post Cup, som samler det meste af den danske cykelelite. Løbet bliver Michael Rasmussens første løb i Danmark efter hans langvarige pause, og ikke mindst derfor ventes løbet at tiltrække stor opmærksomhed blandt både publikum og presse.
Torvet i Køge danner rammen om både start og opløb, og i den forbindelse har Køge Cykel Ring søgt om lov til opstilling af udstillings- og salgsboder samt en salgsbod med øl og sodavand for at sikre underholdningen for tilskuerne i den tid, rytterne er ude på ruten.
Det har et smalt politisk flertal i byrådets teknik- og miljøudvalg med Socialdemokraterne i spidsen dog afvist. Der må gerne etableres udstillingsboder, men der må hverken ske salg af øl, sodavand eller noget andet, lyder beslutningen, og det undrer mindretallet.
- Det er ølsalg samt salgsboder med cykeltøj, energidrik og lignende, som følger naturligt med et cykelløb. Løbet vil tiltrække rigtig mange mennesker, så det vil give masser af liv på Torvet og masser af arbejde for caféerne, lyder beskrivelsen fra Lykke Outzen (K).
- Hvis der ikke sker så meget i løbet af dagen, så risikerer man, at folk tager hjem. Og på længere sigt risikerer vi, at løbsarrangørerne vælger andre byer til deres løb, siger hun.
Lykke Outzen undrer sig desuden over, at man tillader salgsboder og salg af øl og vand i forbindelse med andre arrangementer.
- Det sker for eksempel i forbindelse med Køge Festuge og Aktiv Fritids messe på Torvet.
Ole Pedersen fra Køge Cykel Ring mener ikke umiddelbart, at afvisningen af ølsalg får betydning for det aktuelle arrangement. Det er i april, så det ville sandsynligvis ikke have været så meget alligevel, siger han.
- Planen med boder og udstillinger fra eksempelvis cykelhandlere og en bilforhandler er at holde publikum fanget undervejs i løbet, forklarer han om ansøgningen.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra formanden for teknik- og miljøudvalget, Erling Larsen (S).

Publiceret 25 March 2011 12:00