Stortyv bag lås og slå

Ung tyv, der blandt andet har begået indbrud i kollegieværelser i Hvidovre, er nu fængslet i fire uger. Han sigtes for at stå bag ca. 50 indbrud

Det sidste halve års tid har kollegierne på Vestegnen været plaget af indbrud og tyverier. Men nu kan de studerende måske være i fred, efter at 25-årig mand fra Tåstrup i går blev varetægtsfængslet ved Retten i Glostrup.

Det var Københavns Vestegns Politis særlige indbrudsgruppe, som efter god hjælp fra borgere, tekniske spor og efterforskning anholdt den 25-årige på hans bopæl.

Han har nu tilstået at stå bag ca. 50 indbrud siden september, hvor han typisk sparkede en dør op og stjal en computer.

Indbruddene er bl.a. sket på kollegiet i Rebæk Søpark, Hvidovre Hospitals Kollegium, DIK Kollegiet i Albertslund, Nybrogård Kollegiet i Bagsværd og Kagså Kollegiet, Herlev Kollegiet og Herlev Sygepleje KollegiumGod hjælp fra borgerne

Københavns Vestegns Politi prioriterer indsatsen mod indbrud højt, og lederen af den særlige indbrudsgruppe roser borgerne for at være vakse og hjælpe politiet:

- Gode tip og fiduser fra kvikke borgere har flere gange hjulpet os med at få en tyv bag tremmer. Ring gerne til os, hvis noget virker mistænkeligt i dit boligområde, opfordrer indbrudsgruppens leder Jørn Møller Nielsen.

Københavns Vestegns Politis telefonnummer er 43 86 14 48.36 indbrudstyve sigtet siden nytår

Udover kollegietyven har Københavns Vestegns Politi siden nytår sigtet 36 personer for at have begået i alt 87 indbrud i boliger. 15 af de sigtede er aktuelt bag lås og slå. De fleste fængslede mistænkes for at stå bag flere indbrud og enkelte op i mod 10 stykker.

Indbruddene er forøvet i huse og lejligheder bl.a. i Albertslund, Ballerup, Brøndby, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Rødovre, Søborg og Taastrup.

Publiceret 25 March 2011 10:30