Michael Poulsen (til venstre) og Esben Nielsen er i øjeblikket bosat i Tanzania, hvor de har arbejdet med at samle informationer om lokalområdet. Screendump fra interview over Skype.

Michael Poulsen (til venstre) og Esben Nielsen er i øjeblikket bosat i Tanzania, hvor de har arbejdet med at samle informationer om lokalområdet. Screendump fra interview over Skype.

Change2Africa:

Væk fra den skide skolebænk

Esben Nielsen og Michael Poulsen har været i Tanzania som en del af uddannelsen til jordbrugsteknolog

Af
Søren Bjerg Nielsen

Hvis man vil væk fra dagligdagens trummerum, er der rig mulighed for det med Erhvervsakademi Aarhus.
Deres nye projekt, hvor studerende kan komme i praktik i Afrika, har allerede givet en håndfuld studerende chancen for at prøve deres færdigheder af på det sydlige kontinent.
Esben Nielsen på 25 og Michael Poulsen på 26 læser begge til jordbrugsteknolog, og er i øjeblikket udstationeret i Tanzania.
Her har de brugt de sidste uger på at undersøge slagteri-markedet i det afrikanske land.
"Vi har samlet informationer og lave en rapport om et slagteri hernede, som ønsker at udvide, og derfor leder efter en dansk samarbejdspartner," fortæller Esben Nielsen via Skype.
I deres arbejde med slagteriet har de skullet undersøge, hvad slagteriet håber at kunne opnå, hvor langt de er udviklede, hvordan deres faciliteter er, og en masse andet.
"Der er mange ting der gør det svært for virksomhederne hernede. Handelsbarrierer, korruption, organisering, og så videre," forklarer Michael Poulsen.

Skrald på vejene

Esben og Michaels tid i Tanzania er blevet brugt i byen Dar Es Salaam, der er Tanzanias største by med omkring 2,5 millioner indbyggere. De bor sammen med fire andre danskere i et hus ejet af Change2Africa, der er Erhvervsakademiets samarbejdspartner.
"Det har været meget personlighedsudviklende at være hernede. Der er så mange ting som man undres over hver dag. Affald ligger spredt alle vegne, der er trafik-kaos fordi vejsystemet ikke fungerer og der er strømsvigt fra tid til anden. Så man savner nok lidt, at alting bare fungerer," forklarer Esben.

Væk fra den skide skolebænk

På trods af landets fejl og mangler, er det også en tid Esben og Michael vil se tilbage på med glæde, når de kommer tilbage til Danmark 5. maj.
"Det har været rart at komme væk fra den skide skolebænk, og ud og opleve noget i virkeligheden. Friheden hernede har været dejlig. Og så gør det jo ikke noget, at vi bor fem minutters gang fra stranden," fortæller Michael.

null

Publiceret 21 April 2011 07:00