Linda Thorsager har siden 2009 hjulpet frivillige foreninger i Roskilde med at finde sig til rette i lokalerne i Frivilligcenter Roskilde, men også med at rejse penge.

Linda Thorsager har siden 2009 hjulpet frivillige foreninger i Roskilde med at finde sig til rette i lokalerne i Frivilligcenter Roskilde, men også med at rejse penge.

Det handler om at støtte de frivillige

Af
Af Michael Abilon

- Det giver mening at støtte op om de frivillige, fortæller Linda Thorsager.
Hun har siden februar 2009 været den daglige leder ved Frivilligcenter Roskilde.
Centeret har til opgave at hjælpe frivillige sociale foreninger efter bedste evne med alle de forskellige praktiske ting, der kan være forbundet med at starte eller drive en frivillig forening.
En hjælp, der i høj grad har været efterspurgt.
- Vi har 108 foreninger der er medlemmer, og omkring 40 af disse bruger lokalerne her, siger Linda Thorsager.
Udover at hjælpe organisationerne ved at stille mødelokaler til rådighed, tilbyder centeret også en række forskellige kurser, der henvender sig specifikt til frivillige.
- Man kan sige, at vi på den måde tilbyder uddannelse og opkvalificering til de frivillige, fortæller hun.

Aflaster de frivillige

Det kan muligvis virke mærkeligt, at støtteorganisationer selv kan have behov for støtte, men for Linda Thorsager står Frivillighedscenteret målsætning ganske klar.
Det handler om at aflaste de frivillige foreninger på en sådan måde, at de kan fokusere på deres egen dagsorden.
- Det, som en bestemt forening kan være god til ligger nogle gange i nogle helt bestemte retninger, for eksempel at hjælpe sclerose-ramte og deres pårørende.
Men det kan være, at de, eller andre foreninger, ikke har så megen erfaring med, hvordan man søger offentlige midler, eller hvordan man rejser penge til sagen.
- Det kan vi så hjælpe med, fortæller Linda Thorsager.

Eksistensgrundlaget

Men for visse foreninger handler det ikke blot om hjælp til de praktiske forhold.
For nogle handler det om at have et sted, hvor de kan mødes og samtidigt have et tag over hovedet.
- For mig giver det mening at have et hus for de her frivillige foreninger. For det giver simpelthen nogle af dem mulighed for overhovedet at eksistere, siger Linda Thorsager.
- Derudover giver det også mulighed for netværksdannelse at samle foreningerne, fortæller hun.
- Hver gang vi holder kurser eller temaaftener, ser vi at medlemmerne af foreningerne udveksler og nyder godt af hinandens erfaringer med det frivillige arbejde.

Fingeren på pulsen

Succesen med Frivilligcenter Roskilde betyder dog ikke at frivilligcenteret kan læne sig tilbage og hvile på laurbærrene, mener Linda Thorsager.
- Vi skal have fingeren på pulsen. Vi skal spotte nye ideer i det frivillige arbejde, og fordi vi er en lille sted, er der en kort vej fra tanke til handling.
- Derfra er vi i stand til at bakke op om nye tanker, og hjælpe med at løse nye udfordringer siger hun.

Publiceret 01 May 2011 08:00