Bent Jørgensen (V) ønsker, at kommunen bruger udsættelsen af 10. klassernes flytning til Østervanggskolen til at undersøge andre muligheder ordentligt. (Foto: Erling J. Pedersen)

Bent Jørgensen (V) ønsker, at kommunen bruger udsættelsen af 10. klassernes flytning til Østervanggskolen til at undersøge andre muligheder ordentligt. (Foto: Erling J. Pedersen)

10. klasser skal bare på Østervangsskolen

Udsættelse af flytning åbnede ikke for andre muligheder

Centret for 10. klasser i Roskilde, der hidtil har haft til huse på Teknisk Skole, skal fortsat flyttes til Østervangsskolen, selv om denne ændring forsinkes. Sådan blev resultatet, da byrådet igen diskuterede kommunens mange omflytninger, der gennemføres for at spare penge på lokaler og undgå fyringer af flere folk eller andre typer nedskæringer. Venstres nye leder i Roskilde Byråd, Bent Jørgensen, ønskede, at kommunen brugte denne pause til at undersøge, om der ikke var andre muligheder, f.eks. sammen med Handelsskolen. - Måske er der ikke noget alternativ til Østervangsskolen. Men vi har slet ikke fået undersøgt sagen, og det er der jo tid til nu, når flytningen alligevel skal udsættes. Jeg kan ikke forstå, at man slet ikke vil undersøge tilbuddet fra Handelsskolen. - For det er da bedre for disse elever, der er trætte af folkeskolen, at blive i området med erhvervsskolerne - fremfor at blive sendt tilbage på en folkeskole.

Intet alternativ

Formanden for Skole- og Børneudvalget, Henrik Stougaard (SF), fastholdt imidlertid, at der ikke var noget realistisk alternativ: - Vi har ikke modtaget noget forslag, der betyder, at vores center med ansatte kan flytte til et andet sted. Der er kun kommet tilbud om, at de vil overtage nogle af vore klasser - ikke en gang dem alle. - Dette er det muliges kunst. Men vi giver stadig disse elever et ordentligt tilbud. Christian Holtet fra Enhedslisten var igen enig med oppositionen og uenig med S-SF-R-flertallet: - Den flytning mangler enhver pædgagogisk begrundelse. Det vil være bedre for disse elever at blive på Teknisk Skole, hvor de er nu.

Kritiske spørgsmål

Før byrådsmødet havde Kirsten Linde, der er lærer på Centret for 10. klasser, stillet kritiske spørgsmål om flytningen. Hun ønskede i stedet, at disse elever samles på ét sted, som kommunen har haft planer om i mange år. Henrik Stougaard svarede, at kommunen gør det så godt, som man har råd til. - I øjeblikket er vi i økonomisk modvind, så det er med rebede sejl. Jeg vil gerne skabe et nyt center, men i mellemtiden skal vi have et tilbud til disse skoleelever, så først og fremmest drengene også kommer med - og gymnasierne ikke ender som 'rene pigeskoler'. tk

Publiceret 02 May 2011 03:00