Solrød Lady Comets vandt 2. Division

Rykker dermed op i 1. Division fra næste sæson.

Lørdag eftermiddag var rammen sat i Munkekærhallen. Foran 100 meget medlevende tilskuere, som er rekord for en damekamp i Solrød, spillede Solrød Lady Comets og Hvidovre den anden finalekamp om at vinde 2. Division og derved rykke op i 1. Division. Solrød Lady Comets havde vundet den første kamp 61-55 i Hvidovre. Så hvis Hvidovre vandt i Solrød skulle man ud i en tredje og afgørende.
Men den bliver ikke til noget - for Solrød Lady Comets gjorde rent bord ved at vinde med 54-43.
Camilla Jørgensen åbnede kampen med en scoring tæt på kurven, men det var Hvidovre som havde bedst styr på nerverne i starten. Specielt Sabine Bruun voldte problemer for hjemmeholdet med 8 point i perioden. Linne Stoltze og Cathrine Bigum fik dog bragt balance i kampen med 4 og 3 point hver. Det var dog tydeligt at begge hold gik til den i forsvaret og der var kamp om de løse bolde i de 4 x 10 minutter. Kaptajn Michala Jørgensen lukkede dog perioden med et flot langskud og gav hjemmeholdet en smal føring på 3 point efter de første 10 minutter.
Hvidovre tog téten i starten af 2. periode hvor Hvidovres Helle Wilken scorede en 3-pointer til 14-15. Den bedste skytte i 2. Division viste dog hun kender kurvene i hallen og svarede prompte igen med 3 point i den anden ende. Camilla Jørgensen scorede tæt på kurven igen og bragte Lady Comets på 19-15. Det var dog en ren skyttegravskrig om løse bolde og rebounds. Hvidovre kom tilbage efter en timeout og halvlegsføringen til Solrød var på mindst mulige margin, blot 1 point. En helt åben kamp, som bølgede frem og tilbage.
Efter en igen meget lige 3. periode førte Hvidovre 37-34 inden fjerde og sidste periode.
Et par taktiske finesser og korrektioner i pausen gav Solrød en fantastisk start på 4.periode et 10-0 run startet af Linne Stoltze, suppleret af den 3. 3-pointer signeret af Martina Dyrberg.
Frustrationerne blev for store hos Hvidovre og en teknisk fejl til Helle Wilken som måtte forlade banen med 5 fejl, gav hjemmeholdet luft under vingerne og troen på sejr. Solrøds Lady Comets arbejdede sig frem til sejren på 54-43. Skrigende og hvinende piger omfavnede hinanden i jubelsscener til Queens ”We are the champions!”. Champagnepropperne fløj omkring og trænere og spillere blev badet i de boblende dråber.
Med sejren vinder Solrød Comets for første gang i klubbens historie 2.Division for damer og det endda efter man er sluttet som nr. 4 i grundspillet. Holdet er virkelig kommet fra baghjul i slutspillet og med 2-1 sejre i kampe over Falbas og nu 2-0 over Hvidovre er man den fortjente vinder af rækken.
Det giver oprykning til 1. Division, hvor holdet nu skal prøve kræfter på et højere niveau.
Scorer Lady Comets scorere mod Hvidovre var Martina Dyrberg 14, Cathrine Bigum 12, Linne Stoltze 8, Camilla Jørgensen 7, Michale Jørgensen(anf.) 6, Sophie Næsvang 3, Pembe Bahadir 2 og Vicki H.Nielsen 1 point.
pm

Publiceret 02 May 2011 10:45