Sådan ser de nye elbiler i Faxe ud... (Pressefoto).

Sådan ser de nye elbiler i Faxe ud... (Pressefoto).

Test en elbil i tre måneder

ChoosEV og Faxe Kommune åbner for tilmelding til at teste elbiler.
De ti elbiler i Testenelbil-projektet i Faxe Kommune, har snart været på vejene i tre måneder, og ChoosEV og Faxe Kommune åbner nu op for tilmeldinger til den anden ud af i alt otte runder. De over 200 borgere, der allerede har ansøgt om at blive testkørere, er stadig med i puljen og behøver ikke søge igen.
Der skal igen findes ti testkørere, og næste hold får elbilerne til rådighed fra den 20. juni 2011. Alle borgere i Faxe Kommune, der har kørekort og lyst til at være med til at teste en elbil, har mulighed for at søge om at blive udvalgt til projektet.
For at få et bredt udsnit af erfaringer vil testpanelet blive sammensat af forskellige typer – børnefamilier, par og enlige.
Du kan tilmelde dig som testkører på www.testenelbil.dk, og der er åbent for tilmelding fra den 28. april til og med den 18. maj.
Testenelbil.dk-projektet løber indtil foråret 2013 i Faxe Kommune. De i alt 80 testkørere, der bliver udvalgt til at deltage på et tidspunkt i løbet af den toårige projektperiode, får stillet en elbil til rådighed i tre måneder, og eneste modydelse er, at de skal fortælle om deres erfaringer.
Elbilen stilles gratis til rådighed og projektet installerer et særligt stik til opladning af bilen. Det eneste testfamilierne selv skal betale, er den strøm bilen bruger. Og da en elbil kun bruger for cirka 30 øre pr. kilometer, er det en begrænset omkostning.
Der er mange holdninger til elbiler – og stadig mange fordomme.  Hvis elbilerne skal blive en del af hverdagen i Danmark skal vi have afklaret, i hvilke situationer elbilen kan erstatte den almindelige bil – og vi skal have aflivet de gamle myter om elbiler, som ikke gælder længere. Formålet med Testenelbil.dk-projektet er derfor at indsamle erfaringer med, hvordan elbilerne vil fungere i dagligdagen for helt almindelige borgere.
På landsplan gennemføres projektet i 30 kommuner, og Faxe Kommune var den tredje kommune i landet, der fik bilerne på vejene. Projektet er nået i mål, takket være Faxe Forsyning, SEAS NVE, Trafikstyrelsen, Energistyrelsen, ForskEL, Falck, FDM, ALKA. Det er stadig muligt for lokale virksomheder at blive sponsor på projektet, og derved få masser af grøn markedsføring. Læs mere på www.testenelbil.dk.
pm

Nelle Søndermand Klimaudvalgsformand i Faxe Kommune. (Pressefoto).

Nelle Søndermand Klimaudvalgsformand i Faxe Kommune. (Pressefoto).

Publiceret 02 May 2011 16:15