Henry Heerups værk ”Elskovskanden” har Greve Museum lånt fra Heerup Museum. Dette er et af de kunstværker om kærlighed, der kan ses i udstillingen. Foto: Greve Museum

Henry Heerups værk ”Elskovskanden” har Greve Museum lånt fra Heerup Museum. Dette er et af de kunstværker om kærlighed, der kan ses i udstillingen. Foto: Greve Museum

Det sagde hun også i 1700-tallet

Hør om sex og samliv i 1700-tallet.

Hvorfor var alt tilladt i 1700-tallet - bortset fra onani? Hvorfor i alverden havde man sex så mange gange i træk? Og hvad skete der egentlig, før romantikken fortrængte den frie pragmatik? Få svarene onsdag den 11. maj kl. 17.30, når forfatter og historiker Thomas Oldrup, der til daglig er redaktør for bladet Alt om historie, besøger Greve Museum. Her vil han fortælle om seksuel praksis i Danmark i 1700-tallet på baggrund af sin undersøgelse af 10 mænds dagbøger og samtidige erindringer.
1700-tallet blev også kaldt for det galante århundrede. Sex var en ganske naturlig del af livet og omgangsformen blandt mennesker – høj som lav.
Elsker – elsker ikke
Efter foredraget er der mulighed for at se Greve Museums særudstilling "Elsker – elsker ikke". Udstillingen tager udgangspunkt i, hvordan man i Europa i de sidste 400 år har valgt partner. Var det jord, ejendom og stand, dvs. fornuften, der gjorde udslaget, når en partner skulle vælges? Eller var det den store passion? Udstillingen giver desuden mange bud på, hvordan kunstnere og befolkningen i almindelighed ser på kærligheden.


Gratis adgang

Der er fri entré til Thomas Oldrups foredrag. Udstillingen Elsker – elsker ikke kan ses på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve frem til søndag d. 11. september 2011. Der er ligeledes fri entré til museet, som har åbent tirsdag til fredag kl. 11-15, søndag kl. 11-17, mandag og lørdag er der lukket. Den 2. onsdag i hver måned er der åbent til kl. 21.

Publiceret 03 May 2011 08:44