Vigerslev-ulykken i 1919, der fandt sted hvor parkeringspladsen til Hvidovre C nu ligger. I forbindelse med Forstadsmuseets butik er der desuden udkommet en Historien i Gaden folder, der beskriver ulykken.

Vigerslev-ulykken i 1919, der fandt sted hvor parkeringspladsen til Hvidovre C nu ligger. I forbindelse med Forstadsmuseets butik er der desuden udkommet en Historien i Gaden folder, der beskriver ulykken.

Forstadsmuseet flytter til Hvidovre C

Åbner vidensbutik i centret for at nå brugerne mere direkte

På mandag den 2. maj kl. 10.00 vil Forstadsmuseet sprænge den traditionelle opfattelse af, hvor museer befinder sig fysisk og åbne en butik i Hvidovre C. Butikken vil fra ydersiden komme til at ligne de fleste andre butikker, men vil have et helt andet fokus, da der ikke vil være varer til salg.

I butikken vil Forstadsmuseet i stedet sætte spot på, hvad museet tilbyder og fremvise eksempler på Forstadsmuseets formidlingsmæssige spændvidde, ligesom Hvidovres identitet som forstad vil blive sat i spil. Man kan desuden hente Historien i Gaden foldere og på egen hånd begive sig ud i flere århundreders spændende historie. Projektleder Gitte Elbæk Jensen fortæller: - Ved at åbne en vidensbutik i et storcenter håber vi på at kunne nå vores brugere meget direkte, hvor de færdes, hvilket er helt i tråd med vores andre formidlingskoncepter. Det er vores håb, at gæsterne i butikken får øjnene op for, hvordan de kan bruge den lokale historie til at give deres liv større værdi. Vi skal nu engang vide, hvor vi kommer fra for at kunne navigere hen, hvor vi gerne vil være i fremtiden. Man kan aflevere arkivalier til museet, kigge i Forstadsmuseets publikationer samt deltage i en konkurrence, der sætter fokus på de besøgendes viden om Hvidovre. Forstadsmuseet er det gamle Historiens Hus, der, siden det er blevet museum for både Hvidovre og Brøndby, har taget navneforandring til netop Forstadsmuseet. Mange ting vil derfor være genkendelige i butikken fra de projekter som Historiens Hus tidligere har arbejdet med som Historien i Gaden eller Kulturarvskommuneprojektet, som handlede om at tilføre Hvidovre konkret værdi igennem kulturarven. Butikken har åbent dagligt fra kl. 10-17 og hver lørdag fra kl. 10-15 til og med lørdag den 28. maj.

Publiceret 03 May 2011 09:00